Kur’an okumadı diye kızını döven anne tutuklandı
- 31 yaşındaki Asia Parveen, saldırı sırasında küçük kızı 57 yerinden yaraladı.

- Parveen, kendine hâkim olamamasından Ramazan’da oruçtan kaynaklanan stres ve hormonlarını suçladı.

- Polis, küçük mağduru sabahın erken saatlerinde sokakta gezinirken buldu.

Yeteri kadar Kuran ayeti okumadığı için 10 yaşındaki kıza çelik bir kepçeyle sürekli vuran kadın dün tutuklandı.

Küçük kızı 57 yerinden yaralayan Asia Parveen, o sıralar 5 aylık hamileydi ve şiddet patlamasına hormonlarının neden olduğunu iddia etti.

Kız, Parveen mutfağa bıçak almaya koştuğunda kaçmayı başardı ve sabahın erken saatlerinde bir otobüs durağında yalnız başına bulundu.

31 yaşında olan Parveen, geçtiğimiz yıl Ağustos’un 15’inde Londra’daki Snaresbrook Crown Court'da (Ceza Mahkemesinde) küçük kızla münakaşa etmişti.

Parveen kızı, Kuran’ın kaç ayetini okumuş olduğu konusunda yalan söylemekle suçlamıştı. Daha sonra yaklaşık 25 cm’lik bir kepçe ile kıza 45 dakika boyunca vurdu ve kızı dört saat boyunca kollarını iyice uzatarak durmaya zorladı.

Yasal sebeplerden ötürü adı açıklanmayan kız, Parveen’in onu öldüreceğini söyleyerek savurduğu bıçağı mutfaktan almaya gittiği sırada oradan kaçtı.

Doktorlar, hastanede muayene edildiğinde, kızın kollarında, bacaklarında, dirseklerinden ve kafasındaki darbe izleri dâhil 57 yerinde yaralanma olduğunu belirttiler.

Dünya çapında turnelere çıkan profesyonel geleneksel bir dansçı olan Parveen, bu saldırıdan önce Müslümanların kutsal ayı olan Ramazan’da oruç tutuyordu.

Önceleri, dans kariyeri dolayısıyla Pakistan toplumundaki bazıları tarafından ‘ahlaksız’ olarak görülmüş ve bu yüzden kızın dini görevlerini ciddiye almasını istemişti.

Davayı takip eden savcı, Parveen’in, 10 yaşındaki kızı Kuran okurken kaç ayet okuduğu konusunda yalan söylemekle suçladığını ve 25 cm boyutunda metal bir kaşıkla kolları, bacakları ve kafası morarana kadar sürekli vurduğunu söyledi.

Üç çocuk annesi olan Parveen, kızdaki yaralanmaların bazılarının kepçeden kaynaklandığını kabul etti ama bazı yaralanmaların ise kız düştüğünde meydana gelmiş olduğunu iddia etti. Ayrıca bıçak alarak 10 yaşındaki kızı öldürmekle tehdit ettiğini de inkâr etti.