Erdemli, Diyanet İşleri Başkanlığının “Kur'an Kurslarında Hizmet Çeşitliliği” projesi kapsamında İstanbul'da uygulamaya konulacak çalışmalarla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce bütün Kur'an kurslarında 08.30 ile 13.00 saatleri arasında ders verildiğini, hafta sonlarında gelmek isteyen veya sezon arasında gelen öğrencileri kursa kabul edemediklerini hatırlattı. 
 
Başkanlığın yeni projesi kapsamında, isteyen herkesin esnek saatlerde Kur'an-ı Kerim eğitimi alabileceğini belirten Erdemli, “Her yaşta, dönemde ve saatte herkese Kur'an-ı Kerim dersleri verilecek. Eğitim, belli saatler ile kısıtlanmayacak” diye konuştu. Erdemli, öğle araları, akşam saatleri ve hafta sonlarına ders konulabileceğini ifade ederek, kadınların, çocuklarının okula gidiş geliş saatlerinde, eşlerinin eve dönüş saatlerinde dersten erken ayrılmak istediklerini, artık bu projeyle istenilen saatlerde ders alınabileceğini söyledi. 
 
TEMEL VE EK ÖĞRETİM SİSTEMİ
“Kur'an-ı Kerim öğrenme, hatim indirme, dini bilgi eğitimi gibi dini ihtiyaca göre gruplar oluşturulacak” diyen Erdemli, temel öğretim ve ek programlar gibi bölümler oluşturulacağını belirterek, 18 saatlik temel öğretimde Kur'an-ı Kerim eğitimi ve dini bilgiler verileceğini, ek öğretimde ise 3 güne yayılan program ile 6 saatlik eğitim alınabileceğini kaydetti. 
 
Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'da yapılan değişikle Kur'an kurslarına yaş sınırlaması getiren düzenlemenin yürürlükten kaldırıldığını hatırlatan Erdemli, dini eğitime ihtiyacı olan herkesin bundan faydalanacağını anlattı. Erdemli, bu projenin, 8 ilin pilot Kur'an kurslarında uygulandığını belirterek, bu yıl pilot illerin tamamında eğitim verileceğini ve İstanbul'da yaklaşık 650 Kur'an kursunda uygulanacağını kaydetti. 
 
Bu proje hakkında müftü, memur ve personele 2 hafta boyunca eğitim verdiklerini ifade eden Erdemli, 1600 Kur'an kursu hocasına eğitim seminerleri verdiklerini söyledi. 
Erdemli, hocaların gecesi ve gündüzü olmadığını, dini bilgi edinmek isteyenlere zaten gönüllü olarak hizmette bulunulduğunu anlatarak, bu projeyle hizmetin resmiyete dönüştürüldüğünü, ayrıca ek ders ücreti de verileceğini kaydetti. (AA)