28 Ekim 2008 tarihinde saat 05.00 sıralarında eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 13 kişinin yakalandığı ve mahkemeye sevk edildiği belirtilirken; mahkeme neticesinde 7 kişinin tutuklandığı ve 6 kişinin ise tutuksuz yargılanmasına devam edeceği açıklandı. Operasyon neticesinde şahıslar ile birlikte çok sayıda çek, senet ve tapu belgeleri ile 1 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği, 4 adet kuru sıkı tabanca elde edildiği açıklandı.
Polisin İlçede halkın huzur ve güveni sağlamak için fedakarca çalıştığını belirten Kaymakam İsmail Demirhan; “Bu doğrultuda çalışmalarımız yapılmaktadır. Yapılan operasyonda ele geçen şahıslar ile ilgili bundan sonraki süreç adaletin işidir. İlçemizde huzur ve güven ortamının sağlanması için çalışmalar aralıksız sürecektir” dedi.
Gerçekleştirilen operasyonun bir yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu belirten ve adeta iğneyle kuyu kazmaya benzeten İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin ise; “Suç örgütleri üzerinde çalışma ve operasyonlarımız devam edecek. Yapılan operasyonda arkadaşlarımız günlerce uykusuz kalarak büyük özveri ile çalışmışlardır. Hepsini de ayrı ayrı kutluyorum” diye konuştu.