Polis ve itfaiye ekiplerinin kundaklama şüphesi bulduklaruı yangın ile ilgili bir kişi gözaltna alındı. Uzun süren çalışamlar sonucu söndürülen yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Olay akşam saatlerinde Zafer mahallesi 22 sokakta Hüseyin Şanlı'ya ait 9 numaralı evde meydana geldi. Edinlen bilgiye göre evden dumanların yükseldiğini gören mahalle sakinleri durumu itfaiyeye haber vererek yardım istedi. Bu arada yangın kısa sürede tüm daireyi sardı. Dairenin bulunduğu apartmanı da duman bastı. Olay yerine gelen Nazilli Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri tarafından yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından yangın söndürüldü. İtfaiye ekiplerine apartman sakinleri de yardım etmeye çalıştı. Apartmanı 1. katında çıkan yangın sonrası binayı saran yoğun duman nedeniyle 2. katta oturan 54 yaşındaki Hatice Çakmakcı isimli kadın itfaiye merdiveni ile evin balkonundan alınarak kurtarıldı.

İlçeye bağlı Pirlibeyli Belediyesi"nde zabıta olarak görev yaptığı öğrenilen ev sahibi Hüseyin Şanlı"nın, 1 hafta önce kiraya verdiği evinde meydana gelen kundaklama şüphesi bulunan yangın olayı nedeniyle şikayetçi oldu.

Polis ekipleri tarafından yapılan araştırmada, evi kiralayan D.K. ve G.A.isimli kişilerin kısa süre önce evde tartıştıkları, tartıma sonucu D.K."nin evden ayrıldığı, G.A."nın da kısa süre sonra bavulunu alarak evi terk ettiği öğrenildi. G.A."nın evi terk etmesinden birkaç dakika sonra evin yanmaya başladığı öğrenildi. Mahalle sakinlerinin dedektif gibi evde oturan ahısları takip etmesi neticesinde, polis ekipleri G.A."yı Nazilli Otogarı"nda otobüse binmek üzere iken yakalayarak gözaltına aldı. Evde yapılan incelemede yangının mutfak kısmından çıktığı belirtildi.
Polis tarafından el konulan olayla ilgili tahkikatın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi./iha