Beşiktaş 2. Başkanı Ertuğrul Kumcuoğlu, çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak için geldiği memleketi Aydın"da takımı değerlendirdi. Çok iyi bir kadroya sahip olduklarını ifade eden Kumcuoğlu, “Beşiktaş bu sezon şampiyon olur” dedi.
Beşiktaş"ın lige iyi başladığını ve bu şekilde sürdürdüğü takdirde şampiyon olacağını iddia eden Beşiktaş 2. Başkanı Kumcuoğlu, zaten tüm kadronun şampiyon olmak için çalıştığını söyledi. Takımın lige gayet hızlı ve etkili başladığına işaret eden Kumcuoğlu, “Son birkaç hafta içinde Beşiktaş 3 maça çıktı. Bunlardan birisini Antalya"da 3-1 kazandı. Ondan sonra biliyorsunuz ki Bosna takımıyla oynadığımız maçı 4-0 kazandık. Ardından Konyaspor ile yaptığımız maçı da 2-0 kazandık. Dolayısıyla Beşiktaş böyle bir üçlemiş oldu. Tabi bir de dikkatimizi çeken; Beşiktaş, deplasmanda oynadığı ilk maçta 2-0 gibi belirgin bir mağlubiyetten 3-1 gibi galibiyete yükseldi. Bu da şunu gösteriyor: Beşiktaş mağlup duruma düşse bile sahadan galip ayrılmasını biliyor. Hem yönetim hem de oyuncular itibariyle etkili futbol ortaya koyabiliyor. Onun dışında Bosna takımı karşısındaki 4-0"lık galibiyetimiz bizim artık "Beşiktaş açık farklı galibiyetlere ulaşan bir noktada" olduğunu gösteriyor. Çünkü geçen seneyi göz önünde tutarsak, Beşiktaş"ın böyle açık farklı galibiyetleri çok azdır” diye konuştu.
İDDİASIZ BİR BEŞİKTAŞ OLMAZ
Konyaspor maçında rakibine bariz üstünlük sağlayan Beşiktaş"ın oynadığı futbolun herkese ümit verdiğine değinen 2. Başkan Kumcuoğlu, şunları söyledi: “Beşiktaş Türkiye"de üç büyük takımdan birisi olması sebebiyle her zaman için şampiyonlukta iddialı olmak durumunda olan bir takımdır. Her sene olduğu gibi bu senede şampiyonlukta iddialıyız. Teknik şampiyonluğunu kaybettiğimiz son iki senedeki performansımıza bakarsak, hakikaten bazı tatsız tesadüflerle mağlup olduğumuz anlaşılıyor. Zaten çok ufak tefek hatalar sonucunda şampiyonluğu kaybettik. Mesela bir önceki sene ligde düşmekte olan ve neticede düşen Sakaryaspor ile beraber kalmasaydık şampiyonduk ve hatta geçen sene ilk dönemin başında Ankaraspor maçında haksız yere, belki tabi burada her zaman takımları suçlamak doğru olmayabilir, ama neticede haksızlık var ortada. Sorumlusu kim olursa olsun 2 puan kaybetmeseydik yine de Beşiktaş şampiyon olurdu. Bunun içinde Beşiktaş her zaman için iddialı bir takımdı, öyle olmuştur, öyle olacaktır ve öyle olmalıdır zaten. Başka türlü Beşiktaş diye bir takım olmaz”