Yeni sezonda yeni projelerle başlayan Kumbaracı 50 Pazar günlerini çocuk oyun ve atölyelerine ayırıyor.

Bu akşam geçen sezonun başarılı oyunu "O.B.E.B. (Ortak Bölenlerin En Büyüğü)" ile açılan Kumbaracı 50’de yarın saat 12.00’de çocuk oyunu Sevim Ak'ın yazdığı "Kayıp Eşya Bürosu" oynayacak.


O.B.E.B (Ortak Bölenlerin En Büyüğü) Altıdan Sonra Tiyatro

Yazan-Yöneten: Yiğit Sertdemir
Oynayanlar: Aslı Can Kortan, Ebru Gözdaşoğlu, Erkan Kortan/Onur Kahraman, Gülhan Kadim, Seda Özen Yürük , Yiğit Sertdemir/Ömer Erzurumlu
Kostüm ve Sahne Tasarımı: Gamze Kuş
Işık Tasarımı: Yiğit Sertdemir
Özgün Müzik ve Efekt Tasarım: Erhan Yürük

Oyun; 1970'li yıllarda bir psikolog ve yardımcısı tarafından, birbirinden farklı dört kadının psikodrama yöntemiyle, 'merkezce' belirlenen hedeflere yönlendirilmesini anlatan,'komplo teorisi' üzerine kurulmuş bir komedidir. İki perde 135 dakika olan oyun iki dalda 5. Lions Tiyatro Ödülleri’ni aldı. Oyun Ekim ayında 3-17-24 ekim pazartesi 20:30 / 4-18 ekim salı 20:30’da izlenebilir.


‘Kayıp Eşya Bürosu’ Tiyatro BeReZe / çocuk oyunu (yaş 3+)

Yazan: Sevim Ak
Oyunlaştıran: Elif Temuçin, Firuze Engin
Oynayanlar: Güray Dinçol, Firuze Engin, Bilge Gültürk
Reji Asistanı ve Teknik: Eren Azak
Kostüm - Aksesuar Tasarım : Hilal Polat

Oyun, sahibi tarafından takside unutulan sardunya çiçeğinin kayıp eşya bürosuna getirilmesiyle başlar. Sardunya hiç tanımadığı bu yerde, yeni arkadaşlarının arasında mutlu olabilecek midir? Gece olup herkes uykuya daldığında o usul usul ağlamaya başlar. Hiç uyuyamaz… Sabah olup güneş doğduğunda ise kayıp eşya bürosunun sakinlerini bir sürpriz beklemektedir. Oyun tek perde / 40 dakikadır. Oyun yarın saat 12:00’de izlenebilir.