RTÜK eski Başkanı Zahit Akman Las Vegas'taki fuarı görev icabı takip etmiş.

Taraf yazarı Kemalettin Bulamacı ABD'deki Tüketici Elektroniği Fuarı'nı gezerken Akman'ı kumarhanede, bitişik merkezde düzenlenen porno fuarına katılan kadın oyuncularla, elinde purosu ile aynı masada oyun oynarken gördüğünü yazmıştı. Bulamacı'nın yazısı bugün pek çok gazetede haber oldu. Bu durum Akman'ı çileden çıkardı. Avukatı Hakan Yıldız aracılığıyla bir açıklama yapan Akman kendini "fuarı görevli olarak takip ediyordum" diye savundu.

Yapılan yazılı açıklamada Akman'la ilgili iddialar "asılsız iftira" olarak nitelendirilerek şöyle denildi:

"Müvekkilim ve bir diğer Üst Kurul Üyesi RTÜK tarafından görevlendirilmesi sebebi ile ABD"nin Las Vegas kentindeki TÜKETİCİ ELEKTRONİĞİ-2010 Fuarına katılmışlardır. TÜKETİCİ ELEKTRONİĞİ–2010 fuarının düzenlendiği otel kompleksinde yer alan fuar alanı ve seminer salonlarında çalışmaları ve konferansları diğer katılımcılarla beraber görevli olarak takip eden müvekkilim aleyhindeki bu asılsız iddialar; müvekkile karşı uygulanan linç ve iftira kampanyasının ne boyutlara ulaşabileceğinin en bariz kanıtıdır."

“Kişilik haklarına fütursuzca saldırının, iftiranın, haysiyet cellâtlığının” habercilik; “ben istediğimi söylerim yazarım o kişide yıllarca kendini aklamaya çalışsın ” anlayışının ise basın özgürlüğü gibi algılandığı bir zamanda; müvekkilim, bu müzmin müfterileri önce Allaha sonra da Türk adaletine havale etmektedir."
Akman yapılan haberlere karşı yasal yollara başvuracağını açıkladı./internet haber