AKP Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde, “Türkiye"yi kültürler mozaiği tanımlamak çok yanlıştır. Kültür tektir ve İslam"dır” dedi. MHP Muğla Milletvekili Metin Ergun da, Kültür ve Turizm Bakanlığında, kültürün turizme feda edildiğini savunarak, “Bakanın artistik üslubu ile bu sorunlar çözülmez” diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı"nın 2008 yılı bütçesinin Meclis Genel Kurulu"ndaki görüşmeleri sırasında konuşan Ergun, Bakanlığın hiçbir köklü projesinin olmadığını belirterek, “Bakanlığın vizyonu Hektor heykeli dikmek, misyonu da Devlet Tiyatrolarını kapatmak olmalı” dedi.

Ergun, bütün çizgi filmlerin yabancı olduğunu ve bu yolla çocuklara kültür aktarımı yapıldığını söyledi. Ergun, “Çocuklarımız gün geçtikçe milli kültürlerinden habersiz hale gelmişlerdir. Bilgisayar oyunları da yabancıdır. Milli bilgisayar oyunlarını teşvik edecek proje var mıdır, hayır” dedi.

“MOZAİK YOK”


AKP Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, Türkiye"de hangi etnisiteden olursa olsun tek bir kültür bulunduğunu bunun da İslamiyet olduğunu söyledi. Doğan, bu toprağın değerlerini unutmanın hatalarının Nevruz"da yaşandığını ifade etti. Orta Asya Cumhuriyetlerine gittiği zaman, Nevruz kutlamalarını gördüğünü kaydeden Doğan, “Nevruz bize unutturulmuştu. Eli kanlı bir terör örgütü bunu bize karşı bir slogan olarak kullanmaya başladı. Kültürel birikimi ıskalamanın böyle sonuçları vardır. Türkiye"yi kültürler mozaiği tanımlamak çok yanlıştır. Çok sayıda renk olabilir ama ana renk beyazdır. Ana renge ciddi olarak sahip çıkmalıyız” dedi.