üksel ve Mollaoğlu’nun “Yazdan Yaza” adını verdikleri sergi 29 Haziran 2012, Cuma akşamı saat 19: 00’da ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu fuayesinde açılıyor.

Fotoğraf sanatçıları Emre Mollaoğlu ve Erhan Yüksel; 2010 ve 2012 yılları arasında ENKA İbrahim Betil Oditoryumu ve Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşen “ENKA Kültür Sanat Buluşmaları”ndan yakaladıkları can alıcı kareleri bir araya getirerek sergiliyorlar.

İki başarılı fotoğraf sanatçısının “Yazdan Yaza” adını verdikleri sergileri 29 Haziran 2012, Cuma akşamı MFÖ konseri öncesi saat 19:00’da ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu fuayesinde görülebilir.

 

EMRE MOLLAOĞLU/_np/4555/17094555.jpg

3 Mart 1977 doğumlu… Mesut’tan olma, Nilgün’den doğma. İkna kabiliyeti doğuştan, jeofizik bilgisi okuldan, gülümseyen yüzü EGE’den… Hayatın en değerli anlarını hiçbir ayrıntıyı kaçırmadan hafızasına kazımak istedi hep. Fotoğraf aşkı da belki bu yüzden… O, hayatı akışına bırakanlardan değil, ince ince planlayanlardan. Bu mottosu, fotoğraf tutkusu için de geçerli. Fotoğrafın anı donduran bir pause modu değil, anı yakalayan, hikayeleri anlatan bir iletişim sanatı olduğunu düşünüyor. Ve o AN’ları en güzel şekilde yansıtmak için çalışıyor. Bu amaçta yolunun keşiştiği Muammer Yanmaz ve 40 Haramilerle pozluyor hayatı şu sıralar, bazen uzun bazen kısa.... 

ERHAN YÜKSEL/_np/4554/17094554.jpg

Bir sonbahar sabahı İstanbul’da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Mimar olarak mezun olan Yüksel, 2010 yılında fotoğraf sanatçısı Muammer Yanmaz'ın fotoğraf atölyesinde aldığı eğitimin ardından kendini bir anda fotoğrafın büyülü dünyasında buldu. Hayatına kattığı farklı bir renk olan fotoğraf tutkusu böylece alevlendi. Özellikle insanların içinde olduğu yaşamı fotoğraflamayı, çokça keyifli, zaman zaman hüzünlü duyguları yakalayarak arkasındaki hikayeyi ve ruhu fotoğraflarına yansıtmaktan hoşlanıyor.