Didim Ticaret Odası"nda kültür merkezi inşaatı komisyon üyeliği seçimlerinde meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı.
Didim Ticaret Odası"nın Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Didim Ticaret Odası"nda yapıldı. Toplantıya Didim Kaymakamı Ali Katırcı"da katıldı. Toplantının başkanlığını Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Ümit Soneren yaptı.
Toplantının açılışında konuşan Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, göreve geldikleri günden beri turizm ve ticarette var olan sorunlar için çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Didim Ticaret Odası olarak işimiz sadece toplantı yapmak değil Didim'in gelecekle ilgili bütün reel sektörlerde hedeflerinin büyümesine katkıda bulunmaktır. Didim Ticaret Odası; Pasif değil, aktif Yıkıcıcı değil, yapıcı Problem değil, proje ve çözüm üreten bir anlayışla esnafımıza Didim'imize ve Ülkemize hizmet etmek istiyoruz” diye konuştu.
Didim Kaymakamı Ali Katırcı da, 3 yıldır Didim"de görev yaptığını ve bu zaman zarfı içerisinde Didim Ticaret Odası"nın her türlü faaliyette etkin rol oynadığını gördüğünü kaydederek, “Didim Ticaret Odasının TOBB"un Turizm grubuna seçilmesi önemli, Didim artık Türkiye ve Dünya gündeminde yer almalı. Artık oda seçimleri geride kaldı, şimdi ayrım yapmadan hep birlikte yerel yönetimlerle beraber birlikte çalışılmalı. Ticaret odalarında buluna her kişi patron konumunda aynı zamanda sizler esnaf ve ticaret erbaplarının temsilcilerisiniz. Bu nedenle ilçemiz bir turizm kenti, bu kentin gelişmesi ve ilerlemesinde sizler de etkin rol oynayacaksınız” diye konuştu.
Kaymakam Katırcı"nın konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Ticaret Odası Genel sekreteri Ata Erbaş, 2008 yılı gelir gider tablosunu okunarak oy çokluğuyla kabul edildi. Ardından diğer bir gündem maddesi olan Hesap Tetkik Komisyonu seçimlerine geçildi. Ardından Didim Ticaret Odası tarafından yaptırılan Kültür Merkezi inşaatı için kurulan komisyon üyeliği seçimine geçildi. Komisyonda Adem Yaman, Aydın Çift ve Mehmet Çelik"in komisyona seçilmesi için meclise oylama sunuldu.
Komisyona itiraz eden Meclis Üyesi Ömer Vela, “Bu Komisyonda var olan arkadaşlara bir itirazım yok ama bu komisyona İnşaat Mühendisler Odası Didim Şubesinden ve Mimarlar Odası Didim Temsilciliğinden birer kişi eklenmesini istiyorum. Burada yapılacak çalışmalar birer bilirkişi olması açısından önemli, bu konuda daha önce de verilen yazılı önergelerim var ama Meclis tarafından bunların dikkate alınmasını istiyorum” şeklinde konuştu.
Vela"ya cevap veren Meclis Başkanı Soneren ise, şunları söyledi: “Bu komisyona seçilen kişilerin aynı zamanda Müteahhit ve Mimar, aynı zamanda bu bahsedilen kurumlarda da görevleri var veyahut üyesi, Sizin bu konuda yine bir talebiniz varsa bir önerge daha verisiniz önümüzdeki meclis toplantısında oylamaya sunarız”