Başkent Paris'in 10. mahallesinde terör örgütünün merkezi olarak faaliyet gösteren Ahmet Kaya Kültür Merkezi'ni basan polisin, burada bazı evraklara el koyduğu ve bazı kişileri gözaltına aldığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Paris'e iki hafta önce yaptığı ziyaret sırasında görüştüğü Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, terörle mücadele konusunda Türkiye'ye tam destek verdiklerini belirterek, terör örgütünün Fransa topraklarındaki faaliyetlerini daha fazla kontrol altına alacakları sözünü vermişti.

Geçen yıl sahte pasaportla Ermenistan'a kaçmak isterken İtalya'da yakalanarak Fransa'ya iade edilen terör örgütü PKK'nın Avrupa'daki “gizli kasası” olarak bilinen Nedim Seven'in, Türkiye'ye iadesiyle ilgili duruşma yarın Paris mahkemesinde yapılacak.

Nedim Seven ve diğer 7 terörist hakkında Fransa'da işledikleri suçlarla ilgili yargılamanın ise daha sonra başlaması bekleniyor.

Fransa'da Haziran başından itibaren yakalanan terör örgütü mensubu sayısı 40'a ulaşırken, Türkiye, Paris'te tutuklanan terör örgütü üyelerinin iadesi için Fransa'ya resmen talepte bulunmuştu./vatan