Açılışa Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, CHP İlçe Başkanı Mustafa Bekar, CHP Belediye Meclis Üyeleri Osman Ayyıldız, İbrahim Eray, Ahmet Karaoğlu, Şehriban Karakış, Serdar Topal, Belediye Özlem Aydın, Ercan Atasoy, Ahmet Turan Özdemir, İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Yavuz ve Cahit Kaya, İnşaat Mühendisleri Odası Didim Temsilcisi Ömer Vela, DTP Aydın İl Başkanı Ahmet Ergün, DTP Söke İlçe Başkanı Muzaffer Karadağ, DTP Didim İlçe Başkanı Medeni Kılıç, Söke Savuca Belediye Başkanı Ahmet Ölçer, Aydın Ovaeğmir Belediye Başkanı Muzaffer Yöndemli ve davetliler katıldı.
Açılışta konuşan Didim Doğu-Güneydoğu Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Akkuş: “Didim de yaşayan maddi durumu düşük vatandaşlarımıza gıda, yiyecek, giyecek, yakacak, eğitim ile sağlık yardımları yapmak. Görevimize özgü sosyal, kültürel, sanat, tabiat varlıklarının tanıtımını sağlamaktır. İlçemiz de yetişen ürünlerin tanıtımını yapmak, bunlara katkıda bulunmak. Gelenek, göreneklerimizi yaşayacağız ve yaşatacağız” dedi.
Sosyal sorunluluklarını yerine getireceklerini açıklayan Akkuş: “Spor aktivitelerin de bulunmak, sivil toplum faaliyetlerini etkinleştirip ve geliştirmesini sağlamak. Bu konu da çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek verme amacıyla kurulmuştur. Derneğimiz Türkiye de iki bölge bazın da 22 ili kapsayan tek dernektir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından derneğin açılışı katılımcı protokol tarafından yapıldı. Açılışın ardından Belediye Anti Tiyatro da sanatçı İbrahim Fırat, Erol Yıldırım ve Şahin Güneş bir konser verdi.