Cumhuriyet Dönemi öncesi bir çok ilim adamını, Cumhuriyet Dönemi sonrası da Aydın"a yön veren bir çok siyaset ve bilim adamını yetiştiren Vakıflar Bölge Müdürlüğü"ne ait Cihanoğlu Külliyesi, 3 yıl önce tamamlanan restorasyonun ardından tekrar kaderine terk edildi.
Milyarlarca lira para harcanarak özürlülere tahsis edilen tarihi yurt binasına, dernek yetkilileri uğramayınca, mekan adeta hırsızların ve madde bağımlılarının uğrak yeri haline geldi. Dün akşam saatlerinde derneğe uğrayan bazı dernek yetkilileri kapı ve pencerelerin kırık olduğunu görünce polis ekiplerinden yardım istediler. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, kapı ve camların çok önceden kırılarak içeriye girildiğini tespit etmesine rağmen yine de terk edilen binadan çalınan eşyaların faillerini belirlemek için çalışma yaptı.
Milyarlarca para harcanarak, Özürlüler Derneği ve Özürlüler Spor Kulübü"ne tahsis edilen binayı kimsenin uğramadığını belirten mahalle sakinleri, binanın kamu yararına çalışan daha aktif bir derneğe tahsis edilmesini isteyerek “Miyarlarca para harcanarak tadilatı yapılan bu bina özürlülere tahsis edildi. Şimdi de madde bağımlılarının uğrak yeri haline geldi” diyerek binanın terk edilmesinden rahatsızlık duyduklarını dile getirdiler.