YaklaŞIk bir hafta boyunca kullandığım Samsung Omnia Pro'dan oldukça memnun kaldım. Cihazı elime ilk aldığımda, zarif tasarımı ve şık görüntüsü dikkatimi çeken ilk özelliği oldu. Yuvarlak hatları da zarif görüntüsünü tamamlıyor. İlk bakışta BlackBerry modellerine oldukça benzemesi sebebiyle, cihazı doğal olarak bir iş telefonu olarak konumlandırdım ve o şekilde kullandım.

Boyut olarak alışık olduğumuz ölçülerde. Hatta aynı sınıftaki cihazlara göre daha ince ve hafif olduğunu bile söyleyebilirim. Kullanmaya başladıktan kısa bir zaman sonra özelliklerine rahatça hakim olabildim. QWERTY klavyesiyle diğer telefonlara kıyasla kullanımda daha büyük rahatlık sağlıyor. Oldukça pratik bir klavyesi var ve uzun metinleri bile rahatlıkla yazabiliyorsunuz. Ekranının sol tarafındaki kısa yol tuşları ile mönüye ve istediğiniz özelliklere kolayca ulaşmak mümkün. Bir nevi bilgisayarımızdaki masaüstü kullanım kolaylığını Samsung cep telefonu olarak sunuyor. Böylece hemen fotoğraf, müzik ya da kaydettiğiniz diğer kısayollara rahatça ulaşabiliyorsunuz. Yine ana ekranda yer alan SMS, çağrı ya da e.posta ikonları da hayatınızı kolaylaştırıyor. Kısa zamanda ulaşıp kontrol etmeniz mümkün.

Windows Mobile işletim sistemiyle birlikte gelen Media Player sayesinde müzik ve video kayıtlarını rahatlıkla dinleyip izleyebiliyorsunuz. FM radyo dinleme imkanı oldukça hoş bir alternatif. 3.2 megapiksel kamerası ile de oldukça kaliteli görüntüler elde edebiliyorsunuz. Otomatik odaklama özelliği oldukça etkileyici. Hesap makinesi kolay kullanımı ile bugüne kadar rastladıklarımın arasında en iyisiydi. Yine 'Akıllı Çevirici' ve 'Bahşiş Hesaplayıcı' hayatı kolaylaştıran uygulamalardan. Alarm benim için çok önemli ve istediğiniz kadar alarm kurma imkanıyla tekrar tekrar mönüye girip ayarlama yapmak gerekmiyor. Ses notları kısmında kayıtlarınızı oldukça temiz ve net şekilde dinleyebiliyorsunuz. Sosyal medyaya ulaşım unutulmamış. Facebook uygulaması her an ulaşabileceğiniz uzaklıkta.

Diğer pek çok telefonda olduğu gibi Türkçe karakterleri yazabilmek için ekstra tuşlama yapmanız gerekiyor. Telefonu elime ilk aldığımda beni biraz zorlayan diğer konu ise tuşların küçük ve çok yakın oluşu idi. Bu, özellikle erkeklerin kullanımını biraz zorlaştırabilir.

Pili oldukça iyi dayanıyor. USB bağlantısı büyük avantaj sağlıyor ve şarj derdini ortadan kaldırıyor./akşam

Samsung Omnia Pro Özellikler
İşletim Sistemi: Windows Mobile 6.1
3G: HSDPA 3.6 Mbps
WLAN: Wi-Fi 802.11 b/g
Boyutlar: 111.8 x 59.6 x 12.6 mm
Ağırlık: 110 gr
Ekran: 320 x 240 piksel