Ergenekon'da 2-3 savcının görevden alınmasıyla ortalığın yatışmayacağını söyleyen CHP lideri, Zekeriya Öz için, 'Bu kişi uzun süre kullanıldı, sonra bir tarafa bırakıldı.

Başsavcı Erdoğan ve yargıçlar değişmezse bir şey değişmez' dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün İstanbul Başsavcıvekilliği'ne terfi ettirilmesi konusunda, 'Bir kişi uzun süre kullanıldı, sonra bir tarafa bırakıldı. Başsavcı değişmedi. Başsavcı Sayın Erdoğan' yorumunu yaptı. Kılıçdaroğlu, son ilahiyatçı dalgası için de 'Neredeyse Kuran'ın mealini toplatacaklar' yorumunda bulundu.

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen 'Seçim Stratejileri ve Parti içi Eğitim' konulu toplantıda gündemle ilgili şu tespitlerde bulundu:

KULLANILDI, BIRAKILDI: Bir kişi (Zekeriya Öz) uzun süre kullanıldı, sonra bir tarafa bırakıldı. Sayın Öz'ün ve arkadaşlarının görevden alınması, terfi ettirilmesi çok önemli bir olay değil. Başsavcı değişmedi, Başsavcı Sayın Erdoğan. 'Ben bu davanın savcısıyım' demişti. Sayın Öz iddia makamı. Asıl üzerinde durulması gereken, Yargıtay kararıyla tarafsızlıklarını yitirdiği kanıtlanmış olan yargıçların göreve devam edip etmeyeceği.
Tarafsız olmayan bir yargıç bu davayı götürürse ne yaparlarsa yapsınlar, üç tane Zekeriya Öz'ü alırlar, yedi tane Zekeriya Öz'ü getirirler ne fark eder?

2-3 SAVCIYLA ORTALIK YATIŞMAZ: Sorunlar artık uygarlık sorununa dönüşmeye başladı. Şimdi işin içinden nasıl çıkacaklarını düşünüyorlar. Efendim 2-3 savcıyı alırsak ortalık yatışır... Yatışmaz efendim, yatışmaz. Bir insanın haksız, hukuksuz yere hapse girmesi ne demektir!

YARGI SANA DOKUNACAK:: Nasıl oluyor da bir Başbakan çıkıp 'Biz yargının işine karışmıyoruz' diyebiliyor. Doğrudan doğruya siz yargının işine karışıyorsunuz, yargıyla ilgili kararları siz alıyorsunuz. Başbakan 'Yargı bizim işimize karışmasın' diyor. Kimsin sen, nereden alıyorsun bu yetkiyi? Yargı senin yalanına, dolanına, talanına dokunmayacak da kime dokunacak?

Kuran mealini de toplatacaklar
CHP lideri önceki gün Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan aramalara da tepkisini şöyle dile getirdi: 'Gazetecilerden sonra sıra din adamlarına geldi. İlahiyatçıların da evleri basıldı. Neredeyse Kuran mealini toplatacaklar, bu hale getirdiler Türkiye'yi. Bu ülkede sıkıyönetim mi var. Sıkıyönetim şimdi 'ileri demokrasi' adı altında uygulanıyor. Dizi gibi iddianameler, canı sıkıldıkça bir dalga daha başlıyor.

CHP'nin ibresi mi yükseldi bir dalga daha başlat!
Başbakan'ın kendisi için 'O daha yeni bir siyasetçi' sözüne de şu karşılığı verdi: 'Yeni bir siyasetçi olmaktan gurur duyuyorum. Yeni, temiz siyasetçiyim halkına yalan söylemeyen, bunu ilke edinen bir siyasetçiyim. Sen eski oldun da ne oldu? Bunlarda ahlak yok.'

Liste öncesi kritik buluşma
CHP'de 11 Nisan tarihinde YSK'ya bildirilecek aday listesi için geriye sayım başlarken yarın Antalya'da kritik bir buluşma gerçekleşecek. CHP'nin selef-halef genel başkanları yarın Antalya programına beraber katılacaklar. Deniz Baykal ile Kemal Kılıçdaroğlu gün boyunca bir dizi etkinliğe katılacak, CHP'nin seçim otobüsünde hem halkı selamlayacak hem de adaylık süreci ve genel siyasi gündem konusunda sohbet etme olanağı bulacak. Liste öncesi gerçekleşecek Antalya programı kulislerde 'kritik buluşma' olarak nitelendirildi.