CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AKP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik hakkında tazminat davası açacağını ve suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki"ye yaptığı istifa çağrısını yineleyerek, "Arkasında durmadığın laflar ederek, şov yapmayı bırak ve her namuslu, onurlu insan gibi sözünün arkasında dur ve istifa et" dedi.

-BAŞBAKAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK-

Başbakan hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklayan Kulkuloğlu, şöyle dedi:

""Dolandırıcılık, sahtekarlık, iş takipçiliği, evrakta sahtecilik" gibi kişilik haklarıma yönelik hukuka aykırı haksız saldırıları ve iftiraları nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Elitaş, Bekir Bozdağ, Hüseyin Çelik ve Mehmet Özhaseki hakkında gerek tazminat davaları açmak ve gerekse suç duyurularında bulunmak üzere çalışmalar yapmaktayız. Önümüzdeki günlerde işleme koyacağız.

Şahsım ile ilgili yakışıksız benzetmeleri, ithamları, ağır hakaretleri nedeniyle gazeteciler Yusuf Yerli (daha öncede kendisine dava açtım 3 kuruş para cezası ile 1,5 yıl hapis cezası almıştı), aynı zamanda AKP İl yöneticisi de olan M.Sena Kösedağ ile hakkımda "cezai ehliyeti yoktur" diyen Avukat Mehmet Savruk için hem tazminat davaları açacağım hem de savcılığa şikayetler yapacağım."

-"ÇAMUR ATIYOR, KIVIRTIYOR"-

Özhaseki"yi, "çamur atmak" ve "kıvırtmak" ile suçlayan Kulkuloğlu, "Özhaseki nasıl belediye yönetiyor? Orası yolgeçen hanı mı? Öyle bir belediye düşünün ki kasalarda saklanması gereken "mühürler" geçici işçi birinin elinde hem de yıllarca geziyor" dedi.(