Kaymakam Kılıç, yaptığı açıklamada, toplumun birbirlerine karşı hoşgörülü sorumluluklarının farkına varmaları gerektiğini belirterek, "Küfürlü konuşan insanlarımız söyledikleri küfürlerin farkında bile değiller. Küfürlü konuşurken doğal bir şey söylüyorlarmış gibi konuşuyorlar. İşte biz bu insanların, küfürlü konuştuklarının farkında olmalarını sağlamak amacıyla böyle bir kampanyayı başlattık.” dedi.
Kaymakam Kılıç, 2012 yılını 'Argo ve Küfürle Mücadele Yılı' olarak ilan ettiklerini kaydetti. Kılıç, şöyle konuştu: “İlçemizde böyle bir kampanya başlatmış olmamız, Sorgun'da çok fazla küfür kullanılıyor, çok fazla argo kullanılıyor anlamına gelmiyor. Sigara ne kadar Türkiye'nin her tarafında kullanılıyorsa küfür de Türkiye'nin her tarafında kullanılıyor. İlçemizde bu küfürle ve argoyla ne kadar mücadele eder, ne kadar farkındalık yaratabilirsek o kadar iyi olacağını düşünerek bu mücadeleye girdik. Bu mücadelede milli eğitim müdürlüğümüz, müftülüğümüz, diğer kamu kurum ve kuruluşları, esnaf ve vatandaşlarımız bizlere büyük destek veriyorlar. Buradaki amacımız, insanların birbirine daha bir sevgiyle yaklaşması ve birbirini sevgiyle kucaklamasıdır.''
Bu kampanyanın, küfürlü sözcüklerin yanı sıra Türkçe kelimelerinin de güzel kullanılmasına katkı sağlayacağını ifade eden Kılıç, "Bu sadece küfür ve argo kelime değil. İnsanlarımızın, Türkçemizi daha güzel kullanmalarını, daha güzel konuşmalarını sağlamak amacıyla açılmış bir kampanyadır. İnsanlar, çevreyle iletişim kurarken birtakım alışkanlıklarını önplana çıkararak konuşabiliyorlar ve öğrencilerimiz de bu konuşmalardan etkilenerek bu tür konuşmaları telaffuz edebiliyorlar.'' şeklinde konuştu.