Alınan bilgiye göre, 1'nci Hava Kuvveti Komutanlığında 4 yıl önce pilot olarak görev yapan yüzbaşı H.A'nın (40), bir televizyon programında seyrettiği Başbakan Erdoğan'a küfür ederken çekilen görüntüleri bir internet paylaşım sitesinde yayımlandı.

Bu olayın öğrenilmesi üzerine Askeri Savcılık H.A. hakkında soruşturma başlattı. Askeri Savcılıkça yapılan tahkikat sonucunda görevsizlik kararı verilerek dosya Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

Cumhuriyet Savcısı tarafından 16 Martta hazırlanan iddianamede, şu görüşlere yer verildi:

'Olay tarihinde müştekinin (Başbakan Erdoğan) yurt gezisindeki bir çalışması sırasında konuşmasının şüpheli H.A. ve olayın tanıkları tarafından basından dinlenildiği sırada şüpheli H.A. müştekiye (Başbakan Erdoğan) kızarak, birden fazla alenen sövdüğü, tanıklardan birinin bu olayı kayda alarak daha sonra bir paylaşım sitesine vermesi sonucu olayın ortaya çıktığı belirlendi. Askeri Savcılıkça yapılan tahkikat sonucunda görevsizlik kararı verildi ve dosya İl Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Şüpheli H.A'nın bu suçu işlediği konusunda 1'nci Hava Kuvveti Komutanlığı Askeri Savcılığı'ndan gelen görevsizlik dosyası ve tüm ekleri, adli emanet makbuzu, tanık beyanları, olay tutanakları, olaya ilişkin CD'lerle tüm soruşturma evrakı kapsamından anlaşıldığından, yargılamanın mahkememizde yapılarak şüphelinin eylemine uyan ve yukarıda tatbiki istenilen sevk maddeleri gereğince cezalandırılmasına kamu adına iddia ve talep olunur.'

Askerlikten ayrılan ve şu anda bir özel hava yolu şirketinde pilotluk yapan H.A'nın avukatı Erol Halka, yaptığı açıklamada, müvekkilinin küfür eylemini kabul ettiğini ve olaydan pişman olduğunu söyledi.

Başbakan'a hakaret davasının 4 Mayısta Eskişehir 3. Sulh Ceza Mahkemesinde görüleceğini ifade eden Halka, 'Müvekkilimin hiçbir örgütle bağlantısının olmadığı belgelerle kanıtlı. Kendisi de yaptığı eylemden pişman' dedi.

Yenişafak