Ard arda iki yıl Türkiye"de şampiyon olarak uluslararası yarışmalarda ülkemizi temsil etme hakkı kazanarak, 2001 yılında dünya şampiyonu, 2002 yılında ise de dünya üçüncüsü olarak büyük başarılara imza atan Kuşadası Folklor Araştırma Derneği (KUFAD), yine büyük başarılar kazanmak amacıyla çalışmalarına hız verdi. 120 kişilik ekip, Endonezya"da gösteri yaptı.

KUFAD, Her sene 15-30 yaş arasındaki kursiyerlerini yöresel halk dansları ve folklor eğitimi vererek yetiştiriyor. Çeşitli davetler, yarışmalar, festivaller, özel gösteriler, bakanlıklar görevleri dahilinde yurtiçi ve yurtdışında Kuşadası"nın tanıtımı için bir çok gösteriye çıkan grup, mayıs ayına kadar Kuşadası Belediyesi"nde çalışmalarını sürdürecek.

Kendilerine çeşitli olanaklar sağlayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün"e teşekkür eden KUFAD Başkanı Yavuz Selim Kent, her sene yetiştirdikleri kursiyerleri çeşitli etkinliklerde gösterilere çıkardıklarını söyledi.

Kent şöyle konuştu: “Arkadaşlarımıza yöresel halk dansları eğitimi veriyoruz. Kuşadası tanıtımı için birçok yerde gösteri yaptık ve çok önemli dereceler aldık. Daha fazla tanıtım, daha fazla başarı için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. En son Dış İşleri Bakanlığı tarafından Türkiye"yi tanıtma görevi ile Endonezya"ya gönderildik.

Orada Türk kültürü, Türk yemekleri, el motifleri, halk dansları, semazen, Türk Sanat Müziği, Türk kahvesi, Türk lokumunu tanıttık. 22 kişilik bir ekiple Endonezya"da çok başarılı bir tanıtım çalışması yaptık. KUFAD olarak yeniden dünya çapında dereceler elde edebilmek için yeni bir yapılanma içine girdik. Çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor”