Yozgat'ta kuduz tilkinin ısırdığı 9 yaşındaki Duran Laçin, sevk edildiği Kayseri'deki hastanede hayatını kaybetti.

Merkeze bağlı Büyükmahal köyünde çobanlık yapan babası Ahmet Laçin ile 5 Ağustos'ta koyun otlatmaya çıkan Duran Laçin, kuduz bir tilkinin saldırısına uğradı.

Çocuğu sol gözünün üzerinden ısıran tilkiyi Ahmet Laçin, sopayla öldürdü. Yaralanan Laçin, sürü sahiplerinin yardımıyla Yozgat Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada ısırık yarası tedavi edilen Laçin, kuduz tehlikesine karşı aşı da yapıldıktan sonra evine gönderildi.

Belirli aralıklarla aşı yaptırması gerektiği söylenen Duran Laçin, Akdağmadeni Devleti Hastanesinde yapılan dördüncü doz aşıdan sonra fenalaştı.

Kayseri'deki Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesine sevk edilen Laçin, ailesinin maddi imkansızlıkları nedeniyle 3 gün sonra Kayseri'ye ulaştı.

9 Eylül'de yoğun bakıma alınan Duran Laçin, müdahalelere rağmen dün yaşamını yitirdi. Ailesi tarafından hastane morgundan alınarak Yozgat'ın Taşpınar köyüne götürülen Laçin'in cenazesi toprağa verildi.

Öldürülen tilkinin ise incelenmek üzere Ankara'daki Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Veteriner Araştırma Enstitüsü Laboratuvarına gönderildiği öğrenildi. 

Baba Ahmet Laçin (48), yaptığı açıklamada, tilkinin saldırısıyla yaralanan oğlunun kaçarak yanına geldiğini ancak hayvanın bu sırada kendisine de saldırdığını anlattı.

Sopayla tilkinin ayaklarına vurduğunu ve öldürdüğünü ifade eden Laçin, şunları söyledi:

"Olayın ardından telefonla sürü sahiplerini aradım. Onlar gelince araçla Yozgat Devlet Hastanesine götürdük. Burada yapılan müdahalenin ardından taburcu ettiler. 'Hadi git bir şey olmaz, aşılarını takip et' dediler. 6 Eylül'de son aşısını da Akdağmadeni Devlet Hastanesinde yaptırdık. O gece biraz rahatsızlanmış. Eşim çocuk hastalandı diye telefonla beni aradı. Ben gidene kadar çocuğu hastaneye götürmüşler. Gittiğimde çocuğumuza herhangi bir şey yapmamışlar, hastane içerisinde geziyordu. 

'Bu çocuğu ya Kayseri'ye ya da Sivas Eğitim ve Araştırma Hastanesine götüreceksin dediler. Ambulans istedim, vermediler. 'Belediye başkanına ya da kaymakama git' diyorlardı. Acil doktoru bana sevk için ambulans temin etmedi. Ben de kendi imkanlarımla ancak 3 gün sonra araç kiralayarak çocuğumu Kayseri'deki Tıp Fakültesi'ne götürdüm. Orada çok yardımcı oldular, her şeyi yaptılar ama çocuğumu kurtaramadılar." 

Laçin, daha önce de 3 çocuğunun çeşitli hastalıklardan öldüğünü belirterek, "Şimdi 6 çocuğumdan ikisi hayatta. Şu an perişan durumdayım" diye konuştu.