Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Ege Bölgesi"nde kuduz hastalığını yok etmek amacıyla Avrupa Birliği"nin de desteği ile “Türkiye"de Kuduz Hatalığı"nın Kontrolü” adı altında 3 yıl sürecek ve yaklaşık 13 milyon Avro"ya malolacak yeni bir kampanya başlatıldı.
Kampanya hakkında bilgiler veren Aydın Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, kampanya kapsamında ilk olarak bugün yaban hayatındaki kuduz hastalığına karşı İzmir, Aydın, Manisa, Muğla, Uşak ve Denizli illerindeki vakaları kontrol altına almak ve hastalığı yok etmek amacıyla havadan aşılı yemlerin atılacağını söyledi. Öztürk, 3 yıl sürecek olan proje kapsamında toplam 1 milyon 827 bin doz aşılı materyalin kullanılacağını ifade etti.
Ülke genelinde ise kedi ve köpekler için parenteral yolla 1 milyon 800 bin doz aşı kullanılmasının planlandığını kaydeden Öztürk, “İzmir, Aydın, Manisa, Muğla, Uşak ve Denizli gibi riskli bölgelerdeki sığır ve at gibi çiftlik hayvanlarına ücretsiz olarak aşı dozu dağıtılacak. Proje kapsamında ayrıca Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde de hayvan refahına yönelik olarak yapımı tamamlan hayvan bakım üniteleri de belediyelere devredilecek. Proje sonunda ülkemizde görülen kuduz vakalarının, yaban hayatını ile sınırlandırılması ve bu vakaların da asgari düzeye çekilmesi hedefleniyor” dedi.