Devlet Tiyatrolarınca düzenlenen ''Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali''nin yedincisi, 24?29 Nisan arasında gerçekleştirilecek.

Devlet Tiyatrolarından yapılan yazılı açıklamaya göre, festival, Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na tiyatro sanatıyla katkıda bulunmak, Türk tiyatrosunun dünya çocukları yoluyla yurt dışına açılmasını sağlamak, yurt dışında bu daldaki gelişmeleri takip ederek kurumsal dinamizmi sağlayıp kültürler arası alışverişe ve değişime hizmet etmek amacıyla düzenleniyor.

Festivalde bu yıl ABD, Hollanda, Letonya, İsrail, Bulgaristan, Endonezya, KKTC, Başkurdistan, Togo'dan gelen ve farklı yerli gruplarla Ankara ve Sivas Devlet Tiyatroları, çocuk oyunları sahneleyecek.

Ankara Devlet Tiyatrosunun ev sahipliğinde yapılacak festivalde, oyunlar ve etkinlikler Akün Sahnesi, Şinasi Sahnesi, Küçük Tiyatro, Altındağ Tiyatrosu, Çayyolu Tiyatrosu, Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Stüdyo Sahne 1, Stüdyo Sahne 2, İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi, Orhan Asena Sahne 1 ve Orhan Asena Sahne 2'de 65 temsille gerçekleştirilecek.

Festival kapsamında, açık hava gösterilerinin yanı sıra 17 atölye çalışması ve seminer düzenlenecek.