İSTANBUL'da yaşayan akrabasının 5 yaşındaki kızı Y.E.'nin sigara içtiği görüntüleri sosyal medyada yayınlamasının ardından hakkında soruşturma açılan, oyunculuk eğitimi alan 26 yaşındaki Pelin Ö. çok üzgün olduğunu belirterek, "Ben sigara içmiyorum ki, yeğenime içireyim" dedi.

16 Mart tarihinde sosyal medyada yayınlanan 5 yaşındaki bir kız çocuğuna sigara içirildiği görüntüler, tepkilere neden oldu. Görüntülerde, sigara içen kız çocuğuna görüntüyü çeken kişi, "Güzel içiyorsun vallahi. Eee kaç yıldır içiyorsun sigarayı?" diye sorarken, çocuğun ise, "Vallahi çok yıldır içiyorum" diye cevap vermesi dikkat çekti. Görüntülerin aynı gün internet sitelerinde haber olarak yayınlanmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Görüntüleri çeken kişinin Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde yaşayan Pelin Ö. olduğu belirlendi.

OYUNCULUK EĞİTİMİ ALIYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile Pelin Ö.'nün Gölcük Adliyesi'nde ifadesi alındı. Pelin Ö., 16 Mart tarihinde İstanbul Eminönü'nde bulunan akrabasını ziyaret ettiğini belirterek, "Oyunculuk eğitimi almak için İstanbul'a gittim. 16 gün İstanbul'da kaldım. Bu sırada akrabam olan G.E.'yi ziyaret ettim. G.E.'nin dışarı çıktığı sırada kızı Y.E. ile birlikte evde kaldık. Y.E. bana 'hadi evcilik oynayalım' dedi. Y.E. bu sırada mutfakta masanın üzerinde bulunan babasına ait sigarayı yaktı. Şirinlik yapınca, çok tatlı geldi bana. O sırada o 10 saniyelik görüntüyü çektim. Sonra bu görüntüleri instagram'da yayınladım. Daha sonra Y.E.'nin amcası hemen o görüntüleri kaldırmamı istedi. Görüntüleri kaldırdım. Ama o anda görüntüler dağıldı" dedi.

Pelin Ö. pişmanlığını dile getirerek, "Ben şirinlik yapınca çektim. Ama haberlerde 'insafsız anne' başlıklarıyla haber yayınlandı. Ben anne değilim ki. Bu duruma çok üzüldük. Ben sigara içmiyorum ki, yeğenime içireyim. Savcılık soruşturma başlattı. Bu kapsamda da ifadem alındı" diye konuştu.