KARS'ın Digor İlçesi'ne bağlı Dağpınar Beldesi'nde 27 Ağustos 2008 günü evinin önünde oynarken kaybolan ve 66 gün sonra cesedi bir çuval içinde bulunan 4 yaşındaki Rojhat Erkmen'in katil zanlısı olarak akrabası 16 yaşındaki Y.E. tutuklandı. İlköğretim Okulu mezunu kız, akrabası olan Rojhat'ı, onun anne- babasının kendisini dövmesi üzerine intikam için öldürdüğünü söyledi. Olayla ilgili davada gizilik kararı alındı.


Dağpınar Beldesi'nde oturan 2 çocuklu inşaat işçisi Asım ve ev kadını Meryem Erkmen çiftinin büyük çocukları olan Rojhat, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evlerinin önünde oynarken esrarengiz biçimde ortadan kayboldu. Başvuru üzerine güvenlik kuvvetleriyle birlikte Rojhat'ı ailesi de her yerde aradı. Çocuklarını bir türlü bulamayan aile İstanbul'a giderek, TV kanallarında seslerini duyurmaya çalıştı. Kaçırılma olayının üzerinden geçen 66 gün sonra 31 Ekim günü, vatandaşlar Şatıroğlu Köyü yolu kenarında çuval içinde bir çocuk cesedi buldu. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma, Erkmen Ailesi'ne haber verdi ve teşhisini yaptırdı. Rojhat Erkmen'in bir çuval içindeki cesedinin yabani hayvanlar ve köpekler tarafından parçalanan cesedini gören yakınları ve dedesi Rıdvan Erkmen sinir krizi geçirdi. Trabzon Adli Tıp Kurumu'nun otopsi yapmasından sonra Dağpınar'a getirilen Rojhat Erkmen'in cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi.


Yapılan bir ihbar üzerine Rojhat Erkmen'i öldürdüğü iddiasıyla Dağpınar Beldesi'ndeki Çağdaş Yaşam İsmet Güresen İlköğretim Okulu'nda hizmetli olarak çalışan A.E. ile kızı Y.E., jandarma tarafından gözaltına alındı. Yakınları, Y.E.'nin 20 Ekim 2006 günü Dağpınar Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda okuduğu sırada dördüncü kattan düşerek akli dengesini yitirdiğini ileri sürdü. Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne gönderilen Y.E.'ye "sağlam" raporu verilince, ifadesine başvuruldu. Y.E., akrabası olan Rojhat'ı, onun anne- babasının kendisini dövmesi üzerine intikam için öldürdüğünü söyledi. Y.E.'ye, beldede yer gösterme ve tatbikat yaptırıldı. Y.E., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Kars Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Baba A.E. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi için Digor Cumhuriyet Başsavcılığı, davayla ilgili gizlilik kararı aldırdı.
DHA