BOLU'da 14 yaşındaki Y.A., kendisinden 13 yaş büyük sevgilisinden hamile kalınca evden kaçıp hemşire akrabasının yanına sığınarak kürtaj olmak istediğini söyledi. Hemşire akrabasının haber vermesi üzerine aile, küçük kızı hamile bırakan İsmail Karataş ile görüştü. Evlenmek istediğini söyleyen İsmail Karataş, Y.A.'nın babasıyla birlikte `kayıp başvurusunun iptali için' karakola gidince, `Küçük yaştaki kıza cinsel istismar' suçundan tutuklandı.

Bolu'da Evkur Mağazası'nda satış elamanı olarak çalışan 27 yaşındaki İsmail Karataş, bir süre önce ilköğretim eğitimini yarıda bırakan Y.A. ile arkadaşlık kurdu. İsmail Karataş'ın evinde beraber olan Y.A., hamile kalınca evinden kaçtı. Aile kızlarının evden kaçması üzerine jandarmaya kayıp ihbarında bulundu. Hemşire olan bir akrabasının yanına sığınan Y.A. kürtaj olmak istediğini söyleyerek yardım istedi. Ancak hemşire akraba, küçük kızın ailesine haber verdi. Aile de kızlarını eve getirdi. Y.A.'nın babası, kızını hamile bırakan İsmail Karataş ile görüştü. İsmail Karataş, Y.A. ile evlenmek istediğini söyledi.

Y.A.'nın babası, İsmail Karataş'ı da yanına alıp karakola giderek, kızının bulunduğunu haber verip kayıp başvurusunu iptal ettirmek istedi. Karakoldaki işlemler sırasında, Y.A.'nın hamile olduğunun öğrenilmesi üzerine İsmail Karataş gözaltına alındı. İsmail Karataş, Y.A.'nın ailesinin şikayetçi olmamasına rağmen, `Küçük yaştaki kıza cinsel istismar' suçundan tutuklanarak Bolu Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

Vatan