Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı, evlerinin bir odasını Sur Belediyesi'nin desteğiyle sınıfa çevirerek 1 yıl boyunca 10 çocuğa Kürtçe ders verdikten sonra onlara karne dağıttığı öne sürülen 10 yaşındaki M.Ö. ile ilgili soruşturma başlattı.


Soruşturma kapsamında Sur Belediye Başkanı DTP'li Abdullah Demirbaş'ın ifadesi alınırken, M.Ö."nün anne ve babası da savcılığa çağrıldı.

Diyarbakır'daki merkez Sur İlçesi Belediyesi'nin 'Her geceye bir masal ve her evi bir eğitim yerine dönüştürme projesi' kapsamında, evinin bir odasını sınıfa çevirerek 1 yıl boyunca 10 küçük çocuğa Kürtçe ders verip daha sonra çocuklara karne dağıtılan 10 yaşındaki M.Ö. ile ilgili haberler yayınlanınca hakkında soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Sadi Gegin, soruşturma kapsamında Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın ifadesini aldı. Demirbaş, projelerine küçük kızın destek amacıyla kendi evinde bir atölye çalışması yaptığını belirterek, şöyle dedi:

"Bu çalışmaya bireysel olarak maddi ve manevi destekte bulundum. Bu çalışmalar Kürtçe yapılmıştır. Çocuğun da doğum gününe denk gelen günde kutlama töreni yapıldı, ben de katıldım. Belediye olarak destek yapılmamıştır. Kişi olarak destekte bulundum. Belediye olarak manen destekledik. Dağıtılan sertifikalar zaten kağıttır. Belediye tarafından düzenlenmemiştir. Çocuğun herhangi bir suçu yoktur. Sadece çağrımıza uymuştur. Konu ile ilgili hakkımda idari soruşturma açılmamıştır."

Cumhuriyet Savcısı"nın soruşturma kapsamında M.Ö."nün babası ve annesinin de ifadeye çağrıldığı belirtildi./ DHA