Olay, geçen çarşamba günü meydana geldi.  Ova Mahallesi'nde oturan ve okula gitmeyen T.V., iddiaya göre, bir arkadaşıyla birlikte Furkan Vakfı'nın öğrenciler için yurt olarak kullandığı Belediye Evleri Mahallesi'ndeki eve gizlice girip, 800 lira para ve bu evde dini eğitim için bulunanlara ait kimlik belgelerini çaldı. Öğrencilerden birinin fark ettiği T.V. ile arkadaşı kaçtı. 
 
Öğrenciler, hırsızlık suçundan kaydı bulunan T.V.'yi yakalayıp, polise teslim etti. T.V.'nin üzerinden çalınan para ve kimlikler çıkmazken, T.V., Cumhuriyet Savcısı tarafından serbest bırakıldı. 
 
T.V., adliyeden ayrıldığı kuzeni 20 yaşındaki S.V. ile birlikte kapıda bekleyen Furkan Vakfı yöneticileri 26 yaşındaki Nurullah Öğüt, Gökhan Yılmaz, 25 yaşındaki İnanç Toğ ve yanlarındaki 16 yaşındaki R.B., tarafından kaçırılarak bir çiftlik evine götürüldü. Vakıf yöneticileri, T.V.'yi oturttukları bir sandalyede el ve ayaklarını iple bağlayarak, ağzını bantla kapattı. Çocuğu döverek işkence yapmaya başlayan vakıf yöneticileri serbest bıraktıkları S.V.'den çalınan para ve kimlikleri getirmesini istedi. 
 
800 lira ile dönen S.V.'den parayı alan şüpheliler, kimlikleri de getirmesi halinde T.V.'yi bırakacaklarını söyledi. Daha sonra S.V.'nin polise gitmesinden endişe eden vakıf yöneticileri, sabaha kadar işkence yaptıkları T.V.'yi de yanlarına alarak vakfın başka bir evine geçti. 
 
Bu sırada S.V. de durumu ailesine onlar da polise bildirdi. İddia üzerine vakfın verilen adreslerine baskın yapan polis, işkence yapılmaya devam edilen çocuğu elleri ve ayakları bağlı, ağzı bantlı halde bulup kurtardı. Yüzü dayaktan şişen küçük çocuk götürüldüğü Adana Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edilip ifadesi alındıktan sonra ailesine teslim edildi. Vakıf yöneticileri ise gözaltına alındı. İfadelerinde çocuğu dövdüklerini kabul eden yöneticiler, sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. T.V.'nin birlikte hırsızlık yaptığı arkadaşı aranıyor.