Kahramanmaraş Esnaf ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Ali Rıza Kekeç, küçük esnafın, çektiği kredileri kendini yenilemek yerine borç kapatmak ve hayatta kalmak için kullandığını söyledi.

Kekeç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birlik olarak 10 bin üyelerinin bulunduğunu hatırlatarak, özellikle küçük esnafın ''karagün dostu'' olduklarını söyledi. 2010 yılı içerisinde 800 küçük esnafın 2 milyon TL civarında kredi kullandığını belirten Kekeç, kredi çeken esnafın aldıkları parayla yaşam mücadelesine katkı sağladığını kaydetti.

Küçük esnafın günü kurtarma çabası içerisinde olduğunu anlatan Kekeç, ''Bizden kredi kullanan esnafımız borçlarını kapatmak için uğraş veriyor. Genellikle de borçları ya maliyeye ya SGK'ya ya da kredi kartından oluşuyor. Yoksa işini büyütmek yerine geçmişe dönük borçlarını kapatıyor'' dedi.

2010 yılı içerisindeki iyileştirmelere dikkati çeken Kekeç, geçmiş yıllarda yüzde 45-55 seviyelerinde olan faizin şimdi yüzde 6 seviyesine kadar düştüğünü, bundan da mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Esnafın çıkış için en kolay yolu kredide gördüğünü anımsatan Kekeç, ''Esnafımız bizi karagün dostu olarak görmektedir. Bizler de küçük esnafımızı yaşatmak adına her türlü desteği vermekteyiz. Yeter ki esnafımız ayakta kalsın. Borçlarını ödemek için değil de kendisini geliştirmek yeni iş alanları açmak için kullansın isteriz'' diye konuştu.

A.A.