Edinilen bilgiye göre, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, ''küçük yaştaki kız çocuğuna fuhuş yaptırıldığı'' ihbarı üzerinde Boyno Mahallesi'ndeki bir evi incelemeye aldı.

Mahallede 2-3 gün boyunca evi izleyen ve eve girip çıkanları tespit eden polisin düzenlediği operasyonda, fuhuş yaptığı belirlenen küçük yaştaki Z.Ç'yi (14) fuhşa zorladığı iddiasıyla Y.H. ve fuhşa aracılık ettiği iddiasıyla D.K. gözaltına alındı.

Operasyonda ayrıca küçük yaştaki kız çocuğuyla birlikte oldukları belirlenen E.K, C.G.E. de gözaltına alınarak Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Yapılan inceleme ve soruşturma sonucunda, 14 yaşında olduğu ve nüfus kaydının bulunmadığı belirlenen küçük kızın gözaltındaki Y.H. ile gayri resmi evlendirildiği bilgisine ulaşıldı. Küçük yaştaki kız çocuklarını evlendirdikleri iddiasıyla anne İ.Ç. ve baba B.Ç. de gözaltına alındı.

Anne İ.Ç'nin de nüfus kaydının olmadığı ve B.Ç. ile resmi nikahsız olarak yaşadığı belirlendi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından zanlılar Y.H. ve D.K. ''fuhşa aracılık ettikleri'', E.K. ve C.G.E. ''küçük yaştaki kız çocuğuyla fuhuş yaptıkları'', anne İ.Ç. ve baba B.Ç. de ''küçük yaştaki kız çocuklarına gayri resmi evlilik yaptırdıkları'' iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

Z.Ç'nin ise Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesinde gözetim altında tutulduğu kaydedildi.