Derslerinde başarılı olan ilköğretim 5'inci sınıf öğrencisi Bayraktar'ın intihar mı ettiği, oyun oynarken kazayla mı öldüğü araştırııyor.
Olay, Ulubey İlçesi Gölbaşı Mahallesi Pehlivan Sokak'taki evde dün saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Kuvayi Milliye İlköğretim Okulu 5'inci sınıf öğrencisi Mustafa Bayraktar, okuldan çıkıp eve geldi. Anne ve babasının bulunmadığı evde yemek yedikten sonra odasına giden Mustafa Bayraktar, çekyatın üstüne minderleri koyup tavandaki demir kancaya tülbenti iki ucundan bağladı. Daha sonra tülbenti çenesinin altına geçiren Bayraktar, ayağının aldındaki minderlerin kaymasıyla biranda asılı kaldı. Boynu kırılan talihsiz çocuk yaşamını yitirdi, bir süre sonra tülbentin çözülmesiyle zemine düştü.

ÖĞRETMEN ANNE SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
Olanlardan habersiz eve gelen öğretmen anne Hasibe Bayraktar, gün içerisinde özlediği oğlu Mustafa'nın salonda olmadığını görünce, kapalı olan kapıyı açıp odasına girdi. Oğlunun yerde hareketsiz yattığını gören anne Hasibe Bayraktar sinir krizi geçirdi. Şoka giren Hasibe Bayraktar, durumu, kitap, cep telefonu ve bujiteri satışı yapan eşi Ragıp Bayraktar'a ve sağlık ekiplerine bildirdi. Eve gelen sağlık ekipleri, boynu kırılan Mustafa Bayraktar'ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Polisin yaptığı incelemede, talihsiz çocuğun asılı kaldığı tülbentin, boynu kırıldıktan sonra çözüldüğü tespit edildi.

BİLİM ADAMI OLACAKTI
Odada herhangi bir intihar notuna rastlanmazken, bilim adamı olmanın hayalini kurduğu öğrenilen Mustafa Bayraktar'ın derslerinde başarılı bir öğrenci olduğu belirtildi. Mustafa'nın bütün notlarının da pekiyi olduğu bildirildi. Zaman zaman büyüteçle çevresindeki nesneleri inceleyen Bayraktar'ın, hayat dolu bir yapıya sahip olduğu öğrenildi.

İNTİHAR MI OYUN KAZASI MI?
Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından Mustafa'nın cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Küçük Mustafa'nın intihar mı ettiği yoksa oyun oynarken kazaya mı kurban gittiği henüz netlik kazanmadı.

İDAMI MERAK EDİYORMUŞ
Mustafa Bayraktar'ın ölümü ailesini ve ilçeyi hüzne boğarken, baba Ragıp Bayraktar, "Oğlum idamı merak ediyordu. Özellikle Adnan Menderes'in nasıl öldüğünü, acı çekip çekmediğini sorardı. Böyle bir şey yapacağı aklımıza gelmezdi" dedi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.