Şekerbank, vadesiz TL hesaplarından her ay düzenli altın talimatı veren banka müşterilerine, küçük birikimlerle “1 gram ve katları” altın tasarrufu yapma imkanı sunduğunu açıkladı.

Şekerbank'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, banka, küçük birikimlerle düzenli altın tasarrufunu destekleyen yeni bir uygulama başlattı. Bu yeni uygulamaya göre, vadesiz TL hesaplarından her ay düzenli altın talimatı veren banka müşterileri, “1 gram ve katları” ya da “100 TL ve üzeri” seçeneklerinden birini tercih ederek, küçük birikimlerle altın tasarrufu yapabilecek. Şekerbank’ın yeni uygulamasına göre, tasarruf sahipleri, normal koşullarda standart ziynet altın alımına yetmeyebilecek küçük birikimlerini, bankada altın olarak biriktirebilecekler. Ayrıca, yine küçük miktarda paraya ihtiyaç duyulması halinde, ziynet altını bozdurmak yerine, söz konusu altın hesapları aracılığıyla ihtiyaçlar karşılanabilecek. Üstelik, ziynet altını paraya çevirme durumunda gerçekleşebilecek işçilik maliyeti de ortadan kalkacak. Örneğin 100 TL’ye ihtiyacı olan tasarruf sahibi, bir bileziğini bozdurmak yerine, hesabındaki altınlarını 1 gram ve katları TL karşılığında bozdurabilecek.Uygulama kapsamında, müşterinin vadesiz hesabında yetersiz bakiye bulunması durumunda, tercihe bağlı olarak Kredili Mevduat Hesabı limiti devreye girebilecek.

"KÜÇÜK BİRİKİMLERLE YENİ BİR TASARRUF KANALI AÇTIK"

Şekerbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Özciğer, yaptığı değerlendirmede, küçük birikimlerin altın olarak tasarrufuna yönelik, yeni bir kanal açtıklarını söyledi. Türkiye'nin yatırıma dönüştürülecek ve ekonomiye kazandırılacak önemli miktarda altın birikimi kaynağına sahip bir ülke olduğunu söyleyen Özciğer, bu nedenle, banka olarak, özellikle küçük tasarrufları teşvik etmeyi amaçlayan ürün ve hizmetlere bir yenisini daha eklediklerin açıkladı. Özciğer, açıklamasına, şöyle devam etti:

"Müşterilerimiz, Bankamızın yeni uygulaması ile hesaplarındaki TL birikimlerini, her ay düzenli olarak gram altın hesabına çevirerek, çalınma veya kaybolma riski yaşamadan, altın tasarrufuna dönüştürebilecekler. ‘Anadolu Bankacılığı’ misyonumuz ve 70 il ile 90 merkez dışı ilçedeki yaygın şube ağından gelen gücümüzle, altını değerli ve sürekli bir yatırım aracı olarak gören tabana yaygın müşteri profilimizi, şimdi de bu yeni ürün ve hizmetimizle desteklemeye devam ediyoruz.”