23 Nisan’da bakanlık koltuğuna oturan ‘Çocuk Bakan’ın sözleri nedeniyle öğretmeni hakkında FETÖ soruşturması başlatıldı. ‘Çocuk bakan’ konuşmasında, “Başlatıldığı günden bu yana artan bir görünürlük kazanan Medeniyetler ittifakı girişimimiz, bugün kültürler ve dinlerarası diyalog bağlamında önde gelen bir proje konumuna ulaşmıştır. Kıbrısla koordinasyon işlerimiz ve 100. yıl anmalarıyla ilgili konularda da gerekli çalışmalarımız tüm hızıyla sürdürülmektedir” ifadelerini kullanmıştı. Bu sözler üzerine sosyal medyada ‘dinlerarası diyalog’ kavramının ‘FETÖ’yle özdeleştiği’ şeklinde yorumlar yapılmıştı.

KONUŞMAYI YAZAN ÖĞRETMENE SORUŞTURMA

Soruşturmada küçük bakanın okuduğu bu cümleleri, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Komisyonu’nda görev yapan Türkçe öğretmeninin yazdığı tespit edildi. Ancak Hürriyet’te yer alan habere göre öğretmen bu cümleyi Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan ‘Medeniyetler İttifakı Girişimi’ metninden aldığını söylediği öğrenildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NIN SİTESİNDEKİ BÖLÜM

Dışişleri Bakanlığı’nın sitesinin “Medeniyetler İttifakı Girişimi” bölümündeki ifade ise şöyle: “Başlatıldığı günden bu yana artan bir görünürlük kazanan girişim, bugün din dahil kültürler arası diyalog bağlamında önde gelen bir proje konumuna ulaşmıştır.”