Kuşadası ilçesinde Küba Kültür ve Sanat Günleri başladı. 
     Küba Devrimi'nin 50. yıl dönümü nedeniyle Kuşadası Belediyesi tarafından Küba Ankara Büyükelçiliği'nin katkılarıyla Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi'nde düzenlenen etkinlik açılışına Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Küba Ankara Büyükelçisi Ekselans Jorge Quesada Concepcion ve davetliler katıldı. 
     Küba Ankara Büyükelçisi Ekselans Jorge Quesada Concepcion, sergi açılışında yaptığı konuşmada, Türklerin Kübalıları çok iyi anladığını, iki ulusun da benzer kurtuluş savaşları verdiğini belirtti. 
     Büyükelçi Consepcion, etkinlik kapsamında sergi açan fotoğraf sanatçısı Liborio Naval'ın 1934 doğumlu olduğunu ve tüm devrim süresince fotoğrafları ile bir ulusun tarihini belgelediğini söyledi. 
     Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün ise Küba'nın Kuşadası ile dostluğunu pekiştirecek serginin önemli olduğunu dile getirdi. 
     Kübalı sanatçı Robinson Perez Fernandez ise Kuşadalı bir kadına aşık olarak evlendiğini ve Kuşadası'nda kaldığını anlattı. 
     Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, etkinlik nedeniyle Kuşadası'nda bulunan Küba Ankara Büyükelçisi Ekselans Jorge Quesada Concepcion onuruna Ferah Restaurant'ta bir yemek verdi. 
     Kuşadası Küba Kültür ve Sanat Günleri 4 gün boyunca devam edeceği, etkinlik kapsamında konferanslar, film gösterimleri ve konserler düzenleneceği öğrenildi.