Beşiktaş'ta Asbaşkan Levent Erdoğan'ın Başkan Yıldırım Demirören ve teknik direktör Mustafa Denizli'yi hedef alan açıklamalarının altında yatan gerçeğin Bursasporlu Sercan Yıldırım'ın alınmaması olduğu öne sürüldü. Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı ile aralarında ticari iş ilişkisi bulunan ve Yusuf'un transferinde de aktif rol oynayan Erdoğan, Sercan transferinde de devreye girdi. Geçen sezon devre arasında Trabzonspor ile anlaşamayan Yusuf'un Beşiktaşlı olmasını sağlayan Erdoğan bazı şirketlerinin avukatlığını üstlendiği Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'yı ikna ederek bu transferde önemli rol oynadı. Çifte kupalı şampiyonluktan sonra yönetimde sorumlusu olduğu Türkiye'deki bir çok derneğin kutlamasına katılan Erdoğan, bu yılki hedeflerinin ise daha büyük olduğunu açıklıyordu. Ancak transfer dönemindeki sessizlikten ve Demirören'in yöneticilerle transferi paylaşmamasından rahatsız olan Erdoğan'ın arabuluculuk yapabileceği isimlerin kabul görmemesi üzerine yeni dönemde yönetime girmeme kararı aldı.

KAYSERİ MAÇI KOPARDI

Delgado'nun yerine 10,5 numara futbolcu arandığı ve Bobo'nun da St. Etienne'e transferinin gündeme geldiği günlerde Erdoğan, Bursasporlu Sercan için girişimlerde bulundu. F.Bahçe ve G.Saray'ın 9 milyon euro ödemeye razı olduğu genç futbolcu için yakın dostu Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'yı 7.5 milyon euroya ikna eden Erdoğan, Başkan Yıldırım Demirören'i arayıp işi bitirdiğini bildirdi. Ancak işler Erdoğan'ın beklediği gibi gelişmedi. Demirören Bobo'yu St. Etienne'e satmayıp, yönetimdeki diğer çalışma arkadaşlarına danışmadan Gaziantepsporlu Tabata'yı 8 milyon euro bonservis bedeli ödeyerek Beşiktaş'a kazandırdı. Sercan konusunda sırt çevrilmesinden ve transferler yapılırken yöneticilere danışılmamasından rahatsız olan Erdoğan, başkan Yıldırım Demirören'e karşı cephe aldı. Siyah-beyaz renklere ve Beşiktaş'a aşkı bilinen Erdoğan Beşiktaş-Kayseri maçını Marmaris'te taraftarla izledi. 1-0'lık yenilgi Erdoğan ve oradakileri üzdü. Dolduruşa gelen Erdoğan, kendisini arayan TV'ye o şok demeci verdi.


Erdoğan daha önce ne demişti


20 Ekim 2008. Denizli'nin ilk G.Birliği maçı: Hocamızı kutlar, taraftarımıza Süper Lig ve kupada başarıya ulaşacağımızın müjdesini verebiliriz.

25 Ekim 2008. 1-1 biten Sivas maçı: Mustafa Denizli ile takıma ruh ve şevk geldiği ortada.

12 Aralık 2008. 3-1 yenildikleri Ankaraspor maçı: Adeta Bayan futbol takımı gibi oynuyoruz.

21 Şubat 2009. 3-0'lık Gaziantep maçı: Şekerin ve unun bulunduğu mutfağımızda teknik direktör ve futbolcularımız helvayı yaptı. Bu helvayı sezon sonu şampiyonluk sofrasında taraftara sunacaklar.

31 Mayıs 2009: Denizli ile birlikte gelecek yıl şampiyonluğu kaptırmayacağız./yeni şafak