Futbol Federasyonu"nun talimatı gereği sadece iki antrenörün yedek kulübesinde oturması nedeniyle Beşiktaş Teknik Direktör Schuster, iki İspanyol antrenör Manola Ruiz ve Carlos Cascallana"yı yanına aldı, yardımcısı olarak görünen Tayfur Havutçu"yu tribüne çıkardı. Bu tercihe Havutçu büyük tepki gösterdi.
Siyah-beyazlı yönetimin, Alman hocayla bir görüşme yapacağı vurgulandı. Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı"nın, Schuster ile bir araya gelerek, Türkiye ligini iyi bilmesi nedeniyle, Tayfur Havutçu"dan maçlarda yedek kulübesinde oturmasını isteyeceği bildirildi. Yönetimin, Tayfur Havutçu ile de konuşarak bu sorunu fazla kafasına takmamasını isteyeceği öğrenildi.
Teknik Direktör Bernd Schuster"in ise Tayfur Havutçu ile Zafer Öğer"e, “Sizlerden çok memnunum. Tribünde oturmanızı ben de istemiyorum ama malesef Futbol Federasyonu"nun talimatı böyle. Manola ve Carlos çok eski arkadaşlarım. Onlara maçlarda çok ihtiyacım olacak. Mecburen böyle bir karar almak zorunda kalıyorum” diye konuştuğu bildirildi.
Geçen hafta yapılan toplantıda da bu konuyu tartışan yönetimin, Tayfur Havutçu"ya A2 Takımı teknik direktörlüğünü de önerebileceği öğrenildi.

Futbolculara müjde
Beşiktaşlı futbolculara yönetimden müjde geldi. Futbolcuların tüm alacaklarını bugün hesaplara yatıracak olan siyah - beyazlı yönetim, bundan sonra ödemelerde gecikme yapmayacaklarını açıkladı. Siyah-beyazlı oyuncuların mali konularda yaşanan bu gelişmeden sonra oldukça sevindikleri bildirildi. Beşiktaş Yönetimi"nin böyle bir karar almasının arkasında ise bir süredir yaptıkları kredi görüşmelerinin mutlu sonla bitmesinin olduğu vurgulandı. Özel bir finans kuruluşuyla yapılan kredi anlaşması sonrasında, 11 milyon dolarlık kısmını alan yönetimin ilk etapta futbolcu alacaklarını ödeyeceği, daha sonra amatör branşlara geçeceği belirtildi. Yönetimin, Quaresma ve Guti"nin yanı sıra tüm futbolculardan tam randıman almak için ödemelerde kesinlikle gecikme yapmayacağı bildirildi.

Milliyet