Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın"ın mutlaka teşvik kapsamındaki iller arasında olması gerektiğini savunarak, “Eğer teşvik uygulamasından yararlanan iller arasında olsaydık, Türkiye"nin en bereketli toprakları olan Aydın"da tarımsal yan sanayimiz önemli bir atılımı yapabilirdi” dedi.
Dünyayı saran küresel ekonomik krizin özellikle işsizlik anlamında tüm Türkiye"de olduğu gibi Aydın"ı da olumsuz etkilediğini ifade eden Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Aydın kent merkezinin turizm pay almaya başlaması ile istihdam ve esnafımızın işlerinde de önemli düzelmeler yaşanacak. Özellikle kadın istihdamın da uygulayacağımız ev atölyeleri projesi ile bayanlarımızın üretimlerini yine Belediyemiz tarafından sağlanacak olan satış noktalarında Aydın"a gelen turistlere sunacağız. Bu projemizi seçimler öncesi Aydınlı bayanlara ev ev dolaşarak anlatmıştık. Aydın kent merkezinin turizm ile canlanması esnafımızın da yüzünü güldürecek. Seçimler öncesi Aydın"a getirdiğimiz turistler Aydın"a mahsus otantik eşyaları bulmakta zorluk çektiler. Çünkü esnafımız şimdiye kadar Aydın"a turist girmediği için bu tip ürünleri bulundurma gereği hissetmemiş. Ama şimdi görüyorum ki esnafımız da yavaş yavaş bu tip ürünleri vitrinlerinde sergilemeye başlıyor. Aydın mutlaka turizmden hak ettiği payı almalı. Bunu Aydın ekonomisi ve gençlerimizin istihdamı açısından başarmak zorundayız” diye konuştu.
Aydın"ın teşvik uygulamasından yararlanan iller arasında olmamasının özellikle ekonomik kriz günlerinde ne kadar büyük bir kayıp olduğunun anlaşıldığının altını çizen Çerçioğlu, “Eğer teşvik uygulamasından yararlanan iller arasında olsaydık, Türkiye"nin en bereketli toprakları olan Aydın"da tarımsal yan sanayimiz önemli bir atılımı yapabilirdi. Mazotu, enerjiyi daha ucuza kullanıp vergi kolaylıklarından faydalanabilirdik. Ne yazık ki kentimizin yerel yöneticileri ve milletvekillerimiz geçmişte bunun mücadelesini yeterince veremediler. Büyük bir mücadele vererek mutlaka teşvik kapsamına girmeliydik. Aydın modern seracılık uygulamasında Türkiye"nin lokomotifi olabilir. Çünkü müthiş bir jeotermal sıcak su kaynağımız mevcut. Bunu mutlaka harekete geçirmek istiyoruz. Modern seracılık ile erkenci tarım ürünlerinin merkezini Aydın haline getirirsek tarım ürünlerinde kazandığımız katma değeri ikiye hatta üçe katlamamız mümkün. Buda ekonomik refah ve istihdam anlamına geliyor” şeklinde konuştu