Yazlıklara gelenlerin her yıl yarattığı ekonomik hareketlilik yerini büyük sessizliğe bırakırken, geliri düşen belediyeler yatırımlarını durdurma kararı aldı. 12 bin yazlığı bulunan Davutlar Belediyesi her yıl yaptığı Şeftali Festivali'ni iptal etti. 2011 yılına kadar tüm yatırımlarını durdurdu.

Kuşadası, Davutlar ve Güzelçamlı sahillerinde yazlığı bulunanların tatile gelmesiyle nüfusu 1 milyona yaklaşan Kuşadası'nda bu yıl sessizlik hakim oldu. Binlerce yazlığın bulunduğu Kuşadası'ndan Milli Parka kadar uzanan 30 kilometrelik sahil şeridi son 20 yılın en sakin günlerini yaşamaya başladı.

Davutlar Beldesi sahillerindeki 12 bin yazlıktan sadece 2 bin tanesinde hareket gözlendiğini belirten Davutlar Belediye Başkanı DP'li Tuncay Uysal, ekonomik sıkıntının belde ekonomisi ile belediye yatırımlarını olumsuz etkilediğini söyledi. Uysal, belediye bütçenin büyük bölümünün yaz aylarında beldeye gelenlerden alınan vergiler ve su paralarıyla karşılandığını belirterek, şöyle dedi:

“Bu yıl ekonomik kriz büyük darbe vurdu. 4 bin 500 konut, 12 bin yazlık bulunan beldemizde bu yıl yaklaşık 2 bin yazlıkçı geldi. Belde ekonomisi felç olacak. Böyle nereye kadar gider bilemiyorum. Belediye meclisimizde karar alarak Şeftali Festivali'ni iptal ettik. Önümüzdeki turizm sezonu sonuna kadar hiçbir yatırım yapmamaya karar verdik. Tasarruf etmeye çalışıyoruz.”

Özellikle uzak illerde yaşayan yazlıkçıların gelmediğini söyleyen emekli memur Mehmet Ali Aydın da, “Kimse yazlığa gelemiyor. Gelenlerin de uzun süre kalacaklarını sanmıyorum. Bir çoğu da yazlıklarını satıyor” dedi.

DHA