Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Avrupa'yı tehdit eden ekonomik krize karşı son derece hazırlıklı olduğunu söyledi. "Biz yere çok sağlam basıyoruz" ifadesini kullanan Erdoğan, "Daha önce 'Teğet geçecek' dedim. Bu defa pek teğet geçeceğe de benzemiyor. Daha iyiyiz, daha güçlüyüz. Hiç endişeniz olmasın" güvencesini verdi.
 
'GÜÇLÜYSEK TASARRUFTANDIR'
İsraf ekonomisinden kaçınma tavsiyesi veren Erdoğan, "Herkes mümkün olduğunca şuna dikkat etmeli" dedi ve şunları söyledi: "Bizim bir şeyi ayırt etmemiz lazım, verim ekonomisini mi savunacağız, israf ekonomisini mi savunacağız? Eğer israf ekonomisiyle hareket etmezsek, verim ekonomisinin safında yer alırsak hiç endişeniz olmasın. 
 
Harcamanı da buna göre yapmaya devam et. Ama tabii ki israf, her zaman için herkesi tehdit eder. Aileleri de iş adamlarını da aynı şekilde devleti de... Biz bugün eğer güçlüysek, bilesiniz ki kamu harcamalarında yaptığımız tasarruflardandır. Biz de öncekiler gibi buna devam etmiş olsaydık, bugün bu noktada olmazdık."
 
TL DEĞERİNDE ORTA BULUNUR
Erdoğan, Türk Lirası'nın değerine ilişkin de "Bir iki yıl önce Türk Lirası'nın değer kazanmasından birçok çevreler rahatsız oluyordu. Şimdi değer kaybından rahatsız oluyor. Merak etmeyin biz ortasını bulacağız ve çok rahat bulacağız" dedi.