Sony Eurasia Playstation Ürün Müdürü Özgür Kirazcı, PS3"ün kriz döneminde Avrupa"daki büyüme oranının oldukça düşük gerçekleştiğini, buna karşın Türkiye"de yüzde 70 büyüdüklerinin açıkladı.

Son 3 ayda oyun konsollarına yönelik ciddi bir talep artışı yaşadıklarını ve satışların beklentilerinin yüzde 50 üzerinde gerçekleştiğini belirten Kirazcı, “ Özellikle bayram tatili dönemlerinde ve yeni yıl döneminde normal satışlarımızın çok daha üstünde bir taleple karşılaştık. Bunun yanı sıra popüler oyunların çıktığı haftalarda da satışlarımızda artışlar gerçekleşti. 2008 yılında ilk defa Avrupa"da çok popüler olan karaoke oyunumuz SingStar"ın Türkçe versiyonunun lansmanını yaptık ve gelen olumlu tepkiler satışlarımıza pozitif olarak yansıdı” dedi.

En fazla Futbol Oyunları Tercih Ediliyor!

Grand Theft Auto IV, Metal Gear Solid, Little Big Planet gibi oyunların oyun tutkunlarınca oldukça beğenildiğini ve Türkiye"de hala en fazla futbol oyunlarının tercih edildiğini belirten Özgür Kirazcı, Sony Eurasia"nın bu doğrultuda PS3, PSP ve PS2 için futbol oyunu içeren özel paketlerin satışına başladıklarını açıkladı.

Futbol, yarış gibi oyunların yanı sıra oyuncuların yeni oyun tiplerinin de arayışı içerisinde olduklarına dikkat çeken Kirazcı, “Bu doğrultuda geçtiğimiz aylarda lanse ettiğimiz Little Big Planet isimli oyunumuz birçok ödül aldı. Ayrıca “Little Big Planet”, ilk defa kullanıcıya da oyun oynamanın yanında oyunu tasarlama fırsatı sunuyor. Böylece oyuncular kendi yaratıkları oyunları başka oyuncularla paylaşabiliyor, birlikte oynayabiliyor. Bu tür yeni oyun tipleri dünyada oyun pazarını büyütüyor ve yeni oyun deneyimleri sunuyor. Önümüzdeki yıl da pazarın ciddi oranlarda büyüyeceğine inanıyoruz ve yüzde 50 oranında bir büyümeyi hedef olarak belirledik. Bu doğrultuda yatırımlara devam edeceğiz” dedi.


HÜRRİYET