Belediye Başkanı M. Esat Altungün"ün başkanlık yapacağı kriz masası belediyenin ilgili birimlerinin yetkililerinden oluşuyor.

Kuşadası Belediyesi mücavir alanları içerisinde meydana gelebilecek her türlü doğal afet, su baskınları, salgın hastalıklar, büyük yangınlar ve benzeri durumlar için kurulan Kriz Yönetimi, Belediye Başkanı M. Esat Altungün"ün başkanlığında Belediye Başkan Yardımcıları Adem Testici, M. Zeki Fidandal ile Fen İşleri, Temizlik İşleri, Ulaştırma, KASKİ, Bilgi İşlem, Zabıta ve İtfaiye Müdürlüklerinden oluşuyor.

Kriz Yönetiminin esasları olarak Kriz durumlarının zamanında teşhisi, kriz anında uygulanacak yol ve yöntemlerinin tespiti, alınan kararların acilen uygulanması, Krizin kontrol altına alınması ve sonlandırılması, Kriz sonrası önlemlerin alınması, uygulanması, Krizin önlenememesi yada ağır haller içermesi durumunda ilgili makamlara bildirilmesi ve irtibata geçilmesi maddeleri belirlendi.

Olağnaüstü durumlarda en hızlı bir şekilde müdahalede bulunarak zaman kazanmak amacıyla her zaman göreve hazır durumda olan Kriz Yönetimini oluşturduklarını belirten Belediye Başkanı M. Esat Altungün, “Dileğimiz hiçbir zaman, hiçbir şekilde olağanüstü hallerle karşılaşmamamız. Ancak böyle durumların oluşması halinde ise Kriz Yönetimimizi şimdiden belirleyerek görevlendirdik. Olası bir acil durumda en iyi en çabuk çözümleri üretmek adına her zaman halkımızın yanındayız” dedi.