Konuyla ilgili araştırma yapan Özel BSK Aydın Anka Hastanesi ticaretle uğraşan kişilerin kan şekerinin daha yüksek olduğunu belirtti. BSK Aydın Anka Hastanesi Dahiliye Uzmanı Filiz Canlı Turan, ekonomide yaşanan durgunluğun da neden olduğu stres, üzüntü ve sıkıntının kan sekerini yükselttiğini belirtti.
Önceki gün Aydın Ticaret Borsası tarafından düzenlenen etkinlikte il genelinde faaliyet gösteren işadamlarının kan şekerini ölçen BSK Aydın Anka Hastanesi aldığı sonuçları değerlendirdi. Yapılan değerlendirmede işadamlarının yaşanan ekonomik kriz nedeniyle son aylarda daha çok stres ve sıkıntıda oldukları için kan şekerlerinde yükselme olduğunun tespit edildiği belirtildi.

“ŞEKER HASTALIĞI"NI BASİTE ALMAYIN”
Ciddi bir sağlık sorunu olan şeker hastalığının basite alınmaması gerektiğini ve hastalığın en önemli tedavi yöntemlerinden birinin de kişinin neşeli olması gerektiğini belirten BSK Aydın Anka Hastanesi dahiliy Uzmanı Filiz Canlı Turan “Diabet, diğer adıyla şeker hastalığı, sık görülür ve ciddî sonuçlara yol açar. Pankreasın ürettiği insülinin yetersizliği veya etkisizliğinden kaynaklanır. İnsülin olmayınca, besinlerle aldığımız şeker ve diğer besin unsurları, ihtiyaç duyan hücrelere giremez. Böylelikle, hücreler şekersizlik çekerken, kanda şeker normal değerlerin üstüne çıkar. Kanda şekerin çok artması, zararlı etki oluşturu ve vücudun tüm hücrelerini tahrip eder.
Vücut, sürekli olarak kanda bir miktar şekere (glukoza) ihtiyaç duyar. İnsülin kan dolaşımındaki glukozu hücrelere taşımakla görevlidir. İnsülin pankreas tarafından üretilen bir hormondur. Hücrelerdeki glukoz, günlük yaşamımızı devam ettirmeyi sağlayacak enerji kaynağıdır” dedi.

ŞEKER HASTALARINA KÜÇÜK ÖNERİLER
Kilonuzu kontrol altında tutun,ideal kilonuzu koruyun Günlük düzenli yürüyüşler yapın. Öğün atlamayın,diyetisyeninizin veya doktorunuzun yemeyi önermediği hiçbir şeyi yemeyin, ısrarlara kulak asmayın.Gerektiğinde değişiklik yapabilmek için besin gruplarını iyi öğrenin. Tatlandırıcılarla yaptığınız yiyeceklerle kendinizi ödüllendirin. Halk arasında diyabete iyi geliyor diye önerilen tatlı yiyeceklerden uzak durun.