Son günlerde sıkça dile getirilen kriz söylemlerine bir katkı da ünlü kâhin Roubini'den geldi. Nouriel Roubini, ABD’nin mali durumu, Çin ekonomisinin yavaşlaması, AB’nin borç sorunu ve Japon ekonomisinin adeta durmasının 2013’te küresel krize dönüşebileceğini söyledi.

Dünya ekonomisinde yaşanan yavaşlama yatırımcılar arasında tedirginlik yaratmaya devam ediyor. Rakamların gelecek hakkında fazla bilgi vermediği dönemlerde devreye giren ABD’li ekonomist Nouriel Roubini dün yaptığı açıklamalarla yine yatırımcıları korkuttu. 2008’de patlak veren krizi önceden tahmin ederek büyük bir üne kavuşan Roubini, dünya ekonomisinin 2013’te yeni bir krize girebileceğini söyledi.

Roubini küresel bazda ekonomik gelişmelerin tedirginlik vermeye başladığını belirterek özellikle ABD’nin mali durumu, Çin ekonomisinin yavaşlaması, AB’nin borç sorunu ve deprem nedeniyle adeta durma noktasına gelen Japon ekonomisinin 2013’e yönelik en önemli sorunların başında geldiğini söyledi. Roubini şöyle devam etti: “Ülkeler borç sorunlarına yönelik çözümleri sürekli erteliyor. Ancak geçen zaman sorunların daha da büyümesine, borç yükünün daha da artmasına neden oluyor. Tüm ertelemeler 2013’te büyük bir felakete dönüşebilir” dedi.

Milliyet