DİSK ve KESK öncülüğünde düzenlenen çok sayıda sendika, meslek örgütü ve siyasi partinin destek verdiği "Krize, işsizliğe, yoksulluğa ve zamlara karşı; emek, barış ve demokrasi mitingi" için Türkiye'nin birçok yerinden gelen çalışan Sıhhiye'ye doğru yürüyüşe geçti.

Türkiye'nin dört bir yanındaki üyeler öncelikle hipodromda toplandı. Büyük miting için, hipodromdan sonra Ankara Garı önünde toplanan on binlerce çalışan, ellerinde bağlı bulundukları örgütlerin flamaları ve bayraklarla Sıhhiye'ye doğru yürüyüşlerini başlattı. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen katılımcılar bir taraftan da hala hipodroma giriş yapıyor. Miting için oluşturulan kortejde "AKP halka hesap verecek", "İşsizliğe ve yoksulluğa son", "Yaşasın onurlu mücadelemiz" sloganlarını atılıyor.

Mitinge çok sayıda aydın, sanatçı, sivil toplum örgütü ve siyasi parti de destek veriyor. Siyasi parti üyeleri parti otobüsleri üzerinde eylemi ve çalışanları destekleyici konuşmaları yapıyor. Katılımcıların Sıhhiye meydanında toplanmasının ardından mitingin saat 13.00'de başlaması bekleniyor.

Öte yandan başkente büyük miting için yoğun güvenlik önlemleri alınmış durumda. Çalışanların toplanma alanı olan Ankara Garı'nın önü ve mitingin yapılacağı Sıhhiye meydanı ile bu noktalara bağlı yollar trafiğe kapatıldı. Çok sayıda resmi ve sivil güvenlik görevlisi miting alanı ve çevresinde önlem aldı.

SIHHİYE MEYDANI TARİHİ BİR GÜN YAŞIYOR

DİSK ve KESK öncülüğünde düzenlenen "Krize, işsizliğe, yoksuzluğa ve zamlara karşı emek barış demokrasi mitingi" için onbinlerce çalışan Ankara'da toplanmaya devam ediyor. Türkiye'nin her yerinden gelen çalışanlar miting alanı olan Sıhhiye Meydanına yürümeye devam ediyor.

Öncelikle hipodromda toplanan katılımcıların bir kısmı oluşturdukları kortejlerle eylem alanı Sıhhiye'ye vardı. Yoğun güvenlik önlemleri alan polis ise Adalet Sarayı ile Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi arasına yerleştirdiği arama kabinleri ile üst araması yapıyor.

Bu arada mitinge katılımın yoğunluğundan kortejlerin hipodromdan Sıhhiye'ye kadar uzun bir kuyruk oluştu. Çok sayıda aydın, sanatçı Sivil Toplum Kuruluşları ile siyasi partilerin destek verdiği eylemde kortejler zaman zaman ilerlemekte zorluk yaşıyor. Mitingde DİSK Başkanı Süleyman Çelebi ve KESK Başkanı Sami Evren'in birer konuşma yapması bekleniyor.