Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru, “Yaşanan küresel ekonomik krizin ardından, Avrupa'da hava trafiğinin artmaya devam ettiği tek ülke Türkiye oldu' dedi. Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) tarafından düzenlenen “ICAN 2009 Havacılık Müzakereleri Konferansı'nın açılışında konuşan Dr. Arıduru, konferansın dünya genelinde havacılık hizmetlerinin iyileştirilmesi ve iş birliği imkanlarını ele alma fırsatı yaratacağına inandığını söyledi.

PROJELER HAYATA GEÇİYOR

Arıduru, uluslararası hava taşımacılığının ICAO standart ve tavsiye kararlarına ilave olarak ICAO nezdinde tescil ettirilmiş olan ve üye ülkeler arasındaki ticari hakların düzenlendiği 4 bin adet ikili hava ulaştırma anlaşması hükümleri doğrultusunda yürütüldüğünü belirtti. “Hava taşımacılığı, sosyo-ekonomik gelişimde katalizör olarak, Türkiye dahil tüm ülkeler için önemli ve vazgeçilmez bir hizmet sektörü olarak ön plana çıkmaktadır' diyen Arıduru, şöyle devam etti:

CİROLAR RESMEN PATLADI

“Havayolu şirketlerinde çalışan sayısı 5.5 milyon. Turizm gibi alt sektörleri de kattığımızda bu sayı 33 milyona çıkmaktadır. Yaklaşık 500 havayolu şirketinin yıllık cirosu 425 milyar dolara çıkmaktadır. Yapılan araştırmalara göre, sektör, 2026 yılına kadar tahminlerin bir puan altında büyürse, dünya gayri safi milli hasılasında oluşacak azalma 440 milyar dolar olarak öngörülmektedir. Böyle olursa 5 milyon kişinin de işini kaybedeceğinin göz ardı edilmemesi gerekmektedir. Yaşanan küresel ekonomik krizin ardından Avrupa'da hava trafiğinin artmaya devam ettiği tek ülke Türkiye oldu.'/yeni şafak