Türkiye'nin ekonomik krize girmediğini ifade eden Babacan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "kriz teğet geçti" ifadesinin doğru bir tespit olduğunu söyledi.

IMF ile Türkiye arasında şu güne kadar 19 adet standby anlaşması imzalandığını belirten Babacan "Hükümetimizden önce 17 standby anlaşması yapılmıştı. Fakat hiçbiri tamamlanamadı. Biz, 2005'te 18'incisi 2008'de ise 19'uncu anlaşmayı başarı ile imzaladık. 2002'den beri uyguladığımız ekonomik program hükümetimiz tarafından dikkatle izlenmektedir" dedi.

Orta vadeli ekonomik programın kamu sektörünün ihtiyaçlarını karşılayacak ve özel sektöre yeni kaynak sağlayacak nitelikte olduğunu, banka sisteminin ise yeterinde güçlü olduğunu ifade eden Babacan, "Öncelikle ne yaptığımıza ve neye ihtiyacımız olduğunu belirlememiz gerekiyor. Ekonomik politikalar ancak böyle başarıya ulaşabilir" ifadelerini kullandı.

IMF ile yeni bir stanby anlaşması imzalanıp imzalanmayacağı hakkında sorulan bir soru üzerine, konu ile ilgili görüşmeler devam edildiğini açıklayarak yanıt veren Bakan Babacan, "Orta vadeli ekonomik program yeni standby anlaşmasının temelini oluşturacak. Ancak konunun ayrıntılarını tartışmalıyız. Eğer anlaşmaya varırsak yeni bir stanby anlaşması yapabiliriz, ancak anlaşmaya varamazsak da dünyanın sonu değil" diye konuştu.

Türkiye'nin AB üyeliği konusuna da değinen Babacan, "AB üyelik sürecinin sonucunu şimdiden bilemeyiz. Ancak sürecin kendisi Türkiye ve AB için iyi sonuçlar doğuracak. Günün sonunda hem Türkiye hem de AB açısından önemli olacak" dedi./yeni şafak