Ergenekon davası sanığı Mehmet Haberal'in tahliyesini reddeden hakimleri tazminata mahkum eden Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nin kararının temyiz duruşması yarın yapılacak.

Ergenekon davası sanığı Mehmet Haberal'in tahliyesini reddeden hakimleri tazminata mahkum eden Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nin kararının temyiz duruşması yarın yapılacak. 4'ü profesör ve 1 uzman doktor 5 kişilik Sağlık Komisyonu raporu yerine, sadece bir doktorun verdiği raporu dikkate alan ve Haberal'ın tahliye istemini reddeden 9 hakime 14.5 bin TL ceza veren Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nin kararı hukuk çevrelerince eleştirilmişti. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'ndaki temyiz görüşmesi kürsüde görev yapan binlerce hakimi de yakından ilgilendiriyor. Tazminata mahkum edilen hakimlerin temyiz istemini görüşen Genel Kurulu, 27 Ekim'de 'oy çoğunluğu sağlanamadığı gerekçesiyle' istemi 5 Kasım 2010 Cuma günü yapılacak oturuma ertelemişti. Genel Kurulun sağlık kurulu komisyonunun verdiği raporu dikkate alıp almayacağı ise merak ediliyor.
Bu arada önceki gün görülen Ergenekon davası duruşmasında Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, sözkonusu 5 kişilik komisyon raporunun mahkemeye 28 Ekim'de geldiğini, savcılık makamına ise yeni ulaştığını söyleyerek, raporu gizleyen ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etmişti. Bu konudaki talebe de 5 Kasım 2010 Cuma günü karar verilecek.