Kritik görüşme başladı1 Tekel işçilerinin gözü kulağı Başbakanlık'ta

Başkent Ankara'da kar yağışı ve soğuk havaya rağmen TEKEL işçilerinin Türk-İş Genel Merkezi önündeki bekleyişleri sürüyor. Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu ve beraberindeki heyet, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanlık'ta görüşüyor.

Eylemlerinde 45. gününe giren işçiler, kurdukları brandalarda ateş yakarak ısınmaya çalışıyor. "Adıyaman Çadırı"nda gece boyunca saz çalıp türküler söyleyen işçiler, böylece "hem moral depolamaya, hem de ısınmaya çalıştıklarını" söyledi.

İşçilere yardımlar

TEKEL işçilerine, çeşitli kurum ve kuruluşlarla vatandaşların kışlık giysi ve malzeme yardımı devam ediyor. İşçilere, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) sabah çorba dağıttı.

Tekgıda-İş Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Akyürek, bu malzemelerin kabulü, tasnifi ve işçilere dağıtılması amacıyla kimi şube başkanlarının katılımıyla bir komisyon kurduklarını belirtti. Ayakkabı, palto, eldiven, atkı, çorap gibi kışlık giysiler ile battaniye, yakacak, çay, şeker ve gıda malzemelerinden oluşan yardımlar için teşekkür eden Akyürek, işçilerin en çok yakacak malzemesi, battaniye ve kumanyaya ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

Türkiye Yazarlar Sendikası ile "4/C" uygulamasının hukuki olmadığını savunan bir grup avukat da işçileri ziyaret ederek eyleme verdikleri desteği ifade etti./vatan