Özel Harekât Daire Başkan Vekili Şahin'in Erenköy'deki evinden Ergenekon örgütünün üst yöneticilerinden gelen sabotaj ve suikast emirli şifreli mesajlar çıktı. Mesajlarda yerel seçimlere kadar Ankara'da 6 bomba yüklü aracın patlatılacağı bilgisi yer alıyor

Ergenekon örgütü yöneticisi olduğu iddiasıyla dün tutuklanan İbrahim Şahin, savcılık ifadesinde, "Metin Paşa ile Bekir Kalyoncu Paşa, terörle ilgili yeni bir oluşumun müsteşarı olacağımı söylediler. Ben de bu amaçla 300 kişilik bir liste oluşturuyordum" dedi

Ergenekon operasyonlarının 10'uncu dalgası kapsamında dün tutuklanan Özel Harekât Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin'in Erenköy'deki evinde yapılan aramalarda şifreli mesajlar ele geçirildi. Belgelerin örgütün üst düzey komitesinden gelen kriptolu mesajlar olduğu belirlendi. Emniyet uzmanlarının çözdüğü mesajlarda suikast ve bombalı eylem talimatlarının bulunduğu ortaya çıktı. Mesajlarda yerel seçimlere kadar Ankara'nın önemli alışveriş merkezlerinde 6 adet bomba yüklü aracın patlatılacağı bilgisine ulaşıldı. Eylemlerdeki amacın hedefi ise hükümeti uluslararası arenada zayıflatıp Türkiye'yi yalnızlaştırmak. Ayrıca iki Alevi Dedesi ile Ermeni cemaatinin önde geleni Milas Güner'e yapılacak suikast bilgilerinin de kriptolu mesajlarda yer aldığı öğrenildi. Yine Ergenekon'un yargı mensuplarını da fişlediği bilgisi mesajlarda bulundu.

ZANLILARIN TÜMÜ ADLİYEYE SEVK EDİLDi
Ergenekon'un 10'uncu dalga operasyonlarında gözaltına alınan 33 kişinin tamamı adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusu 4 saat süren ve dün, sabahın ilk saatlerinde tutuklanan İbrahim Şahin'in savcılıkta çarpıcı ifadeler verdiği öğrenildi. 1983'te komiser rütbesiyle Asala terör örgütüne karşı kurulan polis gücüne amir olarak getirildiğini ve PKK'nın Asala'nın yerine kurulduğunu anlatan Şahin bu tezini ise örgüt yöneticilerinin sünnetsiz olmalarının doğruladığını anlattı.

'MÜSTEŞARLIK TEKLİF ETTİLER'
2008 yılının son 3 ayında Bakan Cemil Çiçek'in Terörle Mücadele'de yeni oluşuma gidileceği konusunda bir açıklama yaptığını belirten İbrahim Şahin'in, "Genelkurmay'dan Metin Paşa ile Bekir Kalyoncu Paşa bu yeni oluşumun müsteşarlığına benim getirileceğimi ve hazırlık yapmamı söylediler. Yeni oluşumda görev almak üzere önceden Özel Harekât'ta çalışmış, 30 yaşın altındaki polislerden liste hazırladım. 'Bana 300 kişi seçeceksin' dediler. Ben bu listeyi oluşturuyordum. Ele geçen S1 belgesi buna aittir" dediği öğrenildi.

'KROKİ VE LİSTE BENİM DEĞİL'
İstanbul'daki evinde ele geçirildiği söylenen kroki ve suikast planları ile bir ilgisinin olmadığını söyleyen Şahin'in ifadesinde şöyle dediği de belirtildi: "Kriminal inceleme yapılabilir. Bu yazılar bana ait değildir. Ayrıca lav silahlarının bulunduğu söyleniyor. Polisin elinde böyle bir silah yoktur. Askeriye de vardır. Niye oraya gömeyim? Elmadağ'da daha ıssız yerler var oralara gömerim. Ben Aleviliğe karşı değilim. Son 5 yıldır Sünni ve Alevilerin kardeş olduğunu ayrılık olmadığını anlatmaya çalışıyorum."

'MİT'E SÖYLEYİNCE BİLGİ İSTEDİLER
Hüdai isimli kişinin kendisine gerçek ismi Matit Sarsanyan olan ve Erzincan bölgesinde altın aradığını söylediği Serpil isimli bir kadından bahsettiğini belirten İbrahim Şahin'in, "Hüdai bu kadının ayrıca Güneydoğu'da çeşitli illerde evler kurduğunu bu evlerde yurtdışından gelen Ermeni yandaşı kişileri barındırdığını anlattı. Ben de bunu MİT'ten tanıdığım kişilere iletince ayrıntılı bilgi istendi. Hüdai de bu nedenle ayrıntılı bilgi elde etmeye çalışıyordu. Ayrıca Diyarbakır'da bulunan Kolordu Komutanı Bekir Kalyoncu Paşa'da bu kadın hakkında bilgi istediği için araştırma yapıyorduk. Telefon kayıtlarındaki konuşmalar bununla ilgilidir" dediği belirtildi.

"AKTÜTÜN'Ü 25 GÜN ÖNCE ÖĞRENDİM"
Aktütün Karakolu'na PKK'nın saldırı yapılacağı bilgisini olaydan 20-25 gün önce Doğu'da görev yaptığı sırada tanıştığı bazı koruculardan öğrendiğini anlatan Şahin'in bu bilgiyi MİT'e bildirdiğini anlattığı belirtildi. Şüpheli olarak gözaltına alınan Fatma Cengiz'i Kayseri'de Asena olarak tanıdığını da belirten Şahin'in, bu kişinin kendisine DTP içinde 520 kişinin Ermeni olduğunu ve isimlerini bildiğini söylediğini kaydettiği öğrenildi. Şahin, telefon konuşmalarında bahsedilen listenin bu olduğunu ancak kendisine ulaşmadığını da savundu.

'BELGELERDEN ÖNCE GÖZALTINDAYDIM'
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve İbrahim Şahi'in akrabası olduğunu söyleyen Özel Harekât Şube Müdürlüğü'nde polis memuru olan Yaşar Oğuz Şahin ise hakkındaki suçlamaları reddetti. İbrahim Şahin'in evinde bulunduğu söylenen belgeler bulunmadan kendisinin gözaltına alındığını öne süren Şahin'in, "Ben polis memuruyum izinsiz il dışına dahi çıkamam, iddia edilen olaylarda nasıl yer alacağım. Mümkün değil. Terörle Mücadele için kurulmuş bir birimde görevliyim. Terörle ilgili bir örgütte ismim olamaz" dediği öğrenildi.

'İBRAHİM ŞAHİN BENİM KİRACIMDI'
Ergenekon terör örgütü ile bir ilgisinin olmadığını söyleyen Fatma Cengiz ise iddiaları reddederek suikastlarla ilgili olmadığını anlattı. İbrahim Şahin'in kiracısı olduğunu ve zaman zaman görüştüğünü belirten Oğuzhan Sağıroğlu da suçlamaları reddetti.

METRİS CEZAEVİ'NE GÖNDERİLDİLER
Bu arada İzmir'de gözaltına alınan emniyet amiri Mehmet Engin Erkılınçoğlu, Bedrettin Dalan'ın oğlu Barış Dalan, özel kalem müdürü İlhami Ümit Handan ve şoförü Coşkun Umur ile Özkan Bektaş, Şahin'in yeğeni Erdal Şahin, Sivas'ta gözaltına alınan öğretmen Bekir Çelik serbest bırakıldı. Şahin'in kız arkadaşı olduğu iddia edilen Fatma Cengiz, Bakırköy Kadın ve Tutukevi'ne, diğer zanlılar Metris Cezaevi'ne gönderildi.

SABAH