Meclis 1. Başkanvekili Ahmet Gümüş başkanlığında yapılan toplantıda şu gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı:
“Şehrimiz imar planına yapılan itirazlar ve plan tadilat teklifleri ile ilgili 23 adet dosya Meclis İmar Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.
Aydın Yeni Otogar Binasının yapım işi için İller Bankası Genel Müdürlüğünden 5 Milyon TL"ye kadar kredi kullanılması, kredi kullanma tarihinin tespiti, yapılan borçlanmanın iptalini istemeye ve kredi ile ilgili tüm işlemleri yapmaya, sözleşme ve evrakları imzalamaya Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"nun yetkili kılınması hususu Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporu doğrultusunda oy çokluğu ile kabul edildi.
Aydın Kent Meydanı Kentsel Tasarım-Peyzaj ve Mimari Uygulama projesi (yer altı kapalı otopark yapım işi hariç) Üst yapısal peyzaj uygulama işi için İller Bankası Genel Müdürlüğü"nden 5 Milyon TL"ye kadar kredi kullanılması, kredi kullanma tarihinin tespiti, yapılan borçlanmanın iptalini istemeye ve kredi ile ilgili tüm işlemleri yapmaya, sözleşme ve evrakları imzalamaya Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"nun yetkili kılınması hususu Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporu doğrultusunda oy çokluğu ile kabul edildi.
6111 Sayılı Kanuna istinaden 5393 Sayılı Belediye Kanununun 68. maddesi gereğince Bankalarla kredi anlaşması yapmak üzere Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"na yetki verilmesi hususu Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.
Aydın İlinde yaşayan muhtaç ve fakir vatandaşlara yapılacak yardımları düzenleyen Muhtaç Kimselere Yardım Yönetmeliği hususu Meclis Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.
Aydın İlinde yaşayan vatandaşların Belediye Hizmetlerine katılımını sağlamak amacıyla oluşturulan Gönüllü Katılım Yönetmeliği hususu Meclis Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.
Hıdırellez Etkinliklerinde Roman Sosyal Güzelleştirme Derneği ile işbirliği yapılması hususu Meclis Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Komisyonu raporu doğrultusunda Nisan ayı meclis toplantısında görüşülmesine karar verildi.
2011 Mali Yılı Gelir Ücret Tarifesinin 1-11 Veteriner İşleri Müdürlüğü Ücretleri Bölümünde değişiklik yapılması hususu Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.
Orta Mahalle ve Ilıcabaşı Mahallesinde yeni Yapılan Demir Yolu Alt Geçitlerine isim verilmesi hususu görüşüldü. Orta Mahalle"deki alt geçide Forum Aydın Altgeçidi, Ilıcabaşı Mahallesi"ndeki alt geçide Ilıcabaşı Alt Geçidi isimlerinin verilmesine oy birliği karar verildi.
Orta (Ilıcabaşı) Mahalle 1615 ada 1 parselde Belediye adına kayıtlı 704, 36 m2 miktarındaki taşınmazın içerisinde bulunan 2 katlı binanın Aydın Sanayi Odası"na tahsisi veya kiraya verilmesi hususu Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi”