Garanti Bankası Şube Müdürü Erkan Arıcı, Kobi Bankacılığı Müşteri İlişkileri Yöneticilerinden Eda Yapıcı ve Derya Güven"in katıldığı toplantı Didim Ticaret Odası"nda gerçekleştirildi.
Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver ve Garanti Bankası Didim Şube Müdürü Erkan Arıcı tarafından karşılıklı olarak imzalanan anlaşma kapsamında Garanti Bankası, odaya üye Kobi"lere, uygun faiz ve geri ödemeli krediler sunacak. Yapılan anlaşma uyarınca Didim Ticaret Odası üyeleri, Garanti Bankası"nın yüzde 1.84"e varan faiz oranlarından yaralanabilecek. Kullanılan kredilerin geri ödemeleri ise 60 aya kadar varan vadede eşit taksitlerle yapılabilecek.
Karşılıklı imzalanan anlaşma sırasında konuşan Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver “Dünya"da ve ülkemizde yaşanan krizi aşacağız. Aslında Türkiye krizden en az etkilenen ülkedir. Esnaf işletmelerin sermayelerini kaybettiklerini söylüyorlar. Biz de bu sebepten dolayı sizlerle görüşüp uygun şartlarda faiz ve geri ödemelerle esnafımıza kolaylık sağlamaya çalışıyoruz. Esnafımızın talebi doğrultusunda sizlerle bu anlaşmayı imzalıyoruz” dedi.
Ardından konuşan Garanti Bankası Didim Şube Müdürü Erkan Arıcı ise kredileri kriz ortamına uygun şartlarda oluşturduklarını belirterek “Kriz insanların kredi skorlarını bozdu. Ticaret Odalarıyla geçmişte karşılıklı yaptığımız anlaşmamız vardı. Fakat biz bu anlaşmayı yeniliyoruz. Esnaf ve Kobi"lere indirimli uygulamalar yapıyoruz. Biz desteğe hazırız” ifadelerine yer verdi.